Wat is de Essentie?

De Essentie van de Herbergier beschrijft het gedachtegoed van de formule, wat een Herbergier betekent (of kan betekenen) en voor wie, en welke kernwaarden door alle betrokkenen hoog in het vaandel worden gedragen. Deze kernwaarden zijn: waardigheid, veiligheid en (keuze-)vrijheid.

De Essentie benoemt wat is maar ook wat kan zijn. Ze bevat ambities, intenties en dromen die binnen de formule leven. Bovenal is de Essentie een praatstuk dat gebruikt wordt om met elkaar dagelijks werk te maken van wat een Herbergier moet zijn: een warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen.

De Essentie is geschreven door alle zorgondernemers van de Herbergier en de medewerkers van De Drie Notenboomen. Samen schrijven we elke dag verder aan het verhaal dat we met elkaar vertellen: het verhaal van de Herbergier. Wat ooit begon als een individuele strijd om zorg te organiseren die werkelijk om de mens draait, is verworden tot de olievlek die het vandaag is; een olievlek die kracht bijgezet wordt door de Essentie.

Om de eenvoud te bewaren staat de kern van de formule op 1 A4'tje: De Essentie.

Rond 5 verschillende thema's die nauw verbonden zijn met de Essentie is iets meer diepgang vereist:

Aan de hand van de kernwaarden van de formule Herbergier wordt toegelicht hoe deze thema's invulling (kunnen) krijgen.

Klik in het menu rechts om de verdiepende thema's te ontdekken.