Wat is er zo bijzonder aan een Herbergier?

De kracht van de Herbergier zit in het feit dat mensen met dementie er samenwonen met de personen die voor hun zorg verantwoordelijk zijn. Dit doen ze in karaktervolle huizen met open deuren die midden in de samenleving staan.

Samen-wonen met zorgverleners

Elke locatie wordt beheerd door twee gedreven zorgondernemers die zelf ook (vaak met hun gezin) bij de Herbergier wonen. Met hun eigen ervaring, kennis en creativiteit op zak streven zij er continu naar om de gasten een fijne dag te bezorgen.

Omdat de zorgondernemers bij de Herbergier wonen, is de toewijding groot en zijn zij voortdurend op de hoogte van hoe het met iedereen gaat. Ze weten wat hun gasten nodig hebben door er simpelweg elke dag voor hen te zijn.

Zij worden daarbij ondersteund door een betrokken team medewerkers dat zich helemaal herkent in de Herbergier-visie. Zij worden in hun werk niet gehinderd door papierwerk, maar kunnen al hun tijd besteden aan zorg en aandacht voor de gasten.

Mooie huizen

Alle Herbergiers zijn gevestigd in prachtige panden waar je met trots in woont, én werkt. Van een oude melkfabriek tot een voormalig klooster. Zo krijgen karaktervol vastgoed een bijzondere nieuwe bestemming.

Open deuren

De Herbergier laat zien dat de zorg voor ouderen ook ánders kan. Door hen met respect te behandelen en te zien als waardevolle mensen die bij de samenleving horen. We bieden een verzorgde en sfeervolle omgeving waarin zij het leven op hun eigen manier kunnen voortzetten. Bewoners kunnen er gaan en staan waar zij willen en doen zoveel mogelijk zelf. Naar eigen kunnen en in eigen tempo.

In een Herbergier zijn de deuren niet gesloten. De bewoners kunnen naar buiten als ze dat willen en bezoek is altijd welkom.