Waar moet ik als zorgondernemer aan voldoen?

Een eigen Herbergier is meer dan een gewone baan. Allereerst omdat jullie het avontuur als levenspartners aangaan en verantwoordelijk zijn voor het reilen en zeilen van jullie huis. Waar moet je aan voldoen om een eigen Herbergier te starten?

Naast dat jullie levenspartners zijn, is minstens een van jullie BIG-geregistreerd verpleegkundige met ruime ervaring in de zorg. Jullie omarmen onze visie dat zorg om persoonlijke aandacht en het welzijn van de zorgvrager draait. De andere levenspartner heeft minimaal het hart op de juiste plek en affiniteit met de doelgroep. Omdat een Herbergier gemiddeld 15 fte in dienst heeft, is leidinggevende ervaring een must. Als zorgondernemers werk je met jouw levenspartner als een team samen en beschikken jullie aan een veelheid aan capaciteiten, zoals communicatieve vaardigheden, persoonlijke effectiviteit en zin voor initiatief.

Dit zijn jullie als Herbergier-ondernemers

  • Jullie zijn excellente luisteraars: Jullie laten mensen uitspreken, zijn niet suggestief, hebben geen oordelen vooraf, laten constant blijken iets met de reactie van anderen te doen, vragen altijd door en dringen tot de kern door. 
  • Jullie durven uit te drukken wat uitgedrukt moet worden: Jullie zijn in staat te zeggen waar het op staat en beschikken indien nodig over de nodige overtuigingskracht. Daarnaast zijn jullie transparant en toegankelijk in het contact met wettelijk vertegenwoordigers.
  • Jullie zijn een goede coach: Jullie zijn in staat de capaciteiten van medewerkers te optimaliseren door middel van het geven van constructieve feedback, begeleiding en het bieden van kansen. Jullie zorgen dat anderen zich ontwikkelen en jullie kunnen indien nodig aansturen op gedragsverandering. 
  • Jullie zijn verbinders: Jullie hebben de kracht mensen bij elkaar te brengen, durven mensen toe te spreken en het voortouw te nemen in (groeps)gesprekken.
  • Jullie zijn betrokken: Jullie bieden de bewoners veiligheid, geborgenheid, vertrouwen en warmte. Jullie zorgen voor rust en regelmaat, zijn als zorgondernemers zichtbaar in de Herbergier en makkelijk aanspreekbaar voor de gasten, vertegenwoordigers en medewerkers.
  • Jullie zijn kwaliteitsgericht: Jullie zorgen voor optimale kwaliteit van de dienstverlening en bedrijfsvoering in jullie Herbergier en weten het juiste evenwicht te vinden in het invulling geven aan de Herbergiervisie, zonder uit het oog te verliezen dat er wettelijke kaders zijn waaraan jullie ook als Herbergier aan moeten voldoen.

Way of living

Een Herbergier runnen geeft een nieuwe dimensie aan je leven en is een way of living. Met het ondernemerschap kies je bewust voor een ander leven. Het is een keuze die je recht uit het hart maakt met jouw partner. Je woont in de Herbergier, dus pal naast je werk. Als ondernemer ben je regisseur van je vrije tijd, maar realiseer dat dit geen gewone baan in de zorg is.

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden