Waarom voor een eigen Herbergier kiezen?

Een hoge werkdruk, een krappe personele bezetting, veel vergaderen en bureaucratische rompslomp. En dan wil je ook nog de zorg en aandacht geven aan de cliënt die hij nodig heeft. Het is een race tegen de klok waarbij je niet de tijd aan de bewoner kunt geven die je wilt geven en waar weinig ruimte is voor spontaniteit. Veel zorgprofessionals lopen tegen deze muren op in de reguliere zorg. Terwijl zij juist in de zorg zijn gaan werken om iets voor de kwetsbare medemens te betekenen. Zorgen moet je niet maken, maar doen!

Daarom biedt het zorgondernemerschap de mogelijkheid om te zorgen vanuit jouw hart en de zorg zelf invulling geven. Dankzij het kleinschalige karakter bén je er voor de bewoners, kan je inspelen op individuele behoeften en kijken naar kansen en ontwikkelmogelijkheden.

Maatschappelijk ondernemen

Als Herbergier-ondernemer heb je zelf de touwtjes in handen en stel je zelf de bewonersgroep en het medewerkersteam samen. Een verbindende activiteit met de buurt opzetten of een creatief idee uitwerken? Het is helemaal aan jullie. Keuzevrijheid, ondernemerschap en kleinschaligheid. Met deze essentiële bouwstenen maak je samen met het team een verschil voor Herbergierbewoners én hun familie. Je bouwt mee aan de kleinschalige dementiezorg. Een bijzonder staaltje maatschappelijk verantwoord ondernemen.

vacature dementiezorg, vacature wijkverpleegkundige, vacature verpleegkundige, vacature ouderenzorg, vacature herbergier, herbergier, "Als partners leer je elkaar door en door kennen. Dit is het mooiste geweest dat we ooit hebben gedaan." - Patrick en Marie-Hélène de Kort, oud-zorgondernemers Herbergier Tilburg

Zorgdroom waarmaken

In aanloop naar en tijdens het runnen van een eigen Herbergier ontpop je van zorgprofessional naar zorgondernemer. Als ondernemer blijf je leren en is er ruimte om jezelf in allerlei aspecten uit te dagen. Je bent een duizendpoot, regisseur van je eigen tijd en geeft bewoners een liefdevol thuis.

Kortom, zoek jij een zingevende leefwijze waarbij er volop mogelijkheid is voor zelfontwikkeling, bouwen aan de dementiezorg en zien hoe jij bij de medemens het verschil maakt? Verdiep je dan verder in het Herbergier-ondernemerschap. Net als de tientallen zorgprofessionals die je voorgingen en hun zorgdroom waarmaakten in hun eigen Herbergier. Ontdek hun verhalen via de testimonia.  

 

 

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden