Welke opleiding en begeleiding krijg ik?

Ondernemen is een vak waarvan je misschien nog niet alle aspecten even goed kent als je eraan begint. Daarom kun je in alle fases rekenen op ondersteuning vanuit De Drie Notenboomen (DDN). Samen met DDN ontwikkel je je van zorgprofessional tot zorgondernemer via een onboarding programma. Ook als partner zonder zorgachtergrond word je klaargestoomd voor het leven als zorgondernemer. Vanaf het moment dat je door de selectie bent, start je daarom met een opleidingstraject, excursie en stage.

Van zorgprofessional naar zorgondernemer

Met hulp van DDN transformeer je jezelf van zorgprofessional naar zorgondernemer.  Als franchisenemer heb je volop de ruimte om te leren, zorgen en ondernemen. Terwijl DDN als franchisegever ontwikkelt, begeleidt, faciliteert en verbindt. DDN ondersteunt zorgondernemers in de aanloop naar het runnen van een Herbergier via coaching en opleiding. Deze ondersteuning krijg je ook wanneer je jouw huis leidt, zodat een hoge kwaliteit van zorg gegarandeerd is en je als zorgondernemer blijft leren.

Leergang Herbergier

In aanloop naar jouw eigen Herbergier word je klaargestoomd met de leergang voor startende zorgondernemers en gekoppeld aan een ervaren Herbergier-ondernemer. Tijdens de leergang word je meegenomen in de missie en visie van het concept Herbergier en krijg je tijdens verschillende trainingen handvatten om er zelf mee aan de slag te gaan. Dankzij de aanwezigheid van ervaren zorgondernemers kan je ervaringen uitwisselen, met elkaar meekijken en van elkaar leren. De trainingen in de leergang bevatten onderwerpen als bewonersselectie, PR & Marketing, basistraining boekhouden, offertes maken, goed werkgeverschap, PGB in de Wet Langdurige Zorg (Wlz) en Exact (boekhoudprogramma).

Excursie & stage

Om de sfeer in de praktijk te proeven, ga je samen met andere nieuwe zorgondernemers op bezoek bij een draaiende Herbergier. Je kunt vragen stellen aan de ervaren zorgondernemers en onderling ervaringen uitwisselen.

Er is geen betere leermeester dan de praktijk zelf. Daarom loop je ook stage en draai je zelf mee in de Herbergier. Hierdoor krijg je een goed beeld van de bedrijfsvoering en alle facetten die daarbij horen. 

Coaching & intervisie

Na het succesvol afgeronde opleidingstraject krijgt ieder stel een ondernemerscoach aangewezen. Deze voert in iedere fase gesprekken met jullie over de voortgang van de Herbergier. Tijdens deze gesprekken komen zowel persoonlijke als zakelijke aspecten aan de orde. Elke ondernemer heeft toegang tot het Handboek, dat je stap voor stap helpt om je in te leven in de wereld van het zorgondernemerschap. 

Eenmaal in de running als zorgondernemer krijg je nog steeds begeleiding van jouw coach en voer je elk jaar een jaargesprek. Ook word je gekoppeld aan een ondernemersbuddy, waarmee je samen kunt sparren over de uitdagingen van het ondernemerschap. Periodiek worden er in samenzijn met andere ondernemers verdiepende themabijeenkomsten en intervisiebijeenkomsten georganiseerd. 

Algemene dienstverlening door De Drie Notenboomen

Los van het specifieke traject voor startende zorgondernemers bewaakt DDN de essentie van de zorgformules, en ondersteunt de franchisenemers hiervoor op verschillende vlakken:

  • Coaching, opleiding en advies met betrekking tot het ondernemerschap
  • Begeleiding van de vastgoedontwikkeling en het onderhoud van panden
  • Marketing en communicatie
  • Financiële expertise, boekhouding en personeelsmanagement
  • Toetsing van de kwaliteit van zorg en welzijn
  • Begeleiding van overnametrajecten om de continuïteit van elk huis te garanderen

Klaar voor je eigen Herbergier?

Meld je aan als zorgondernemer!

Aanmelden