•  

Herbergier Assendelft

De Herbergier Assendelft is gevestigd in een boerderij in Zaanse stijl, gelegen op de Veenpolderdijk, direct achter het dorp Assendelft. Vlakbij de boerderij is over de Delft een brug, waarmee zeer gemakkelijk de dorpskern van Assendelft bereikt kan worden. Het sociale leven van onze bewoners speelt zich volop af in en rondom de Herbergier. Er is voldoende ruimte om te wandelen in en rondom de boerderij.

De indeling

De Herbergier Assendelft heeft 16 appartementen, een logeerkamer, een gemeenschappelijke woonkamer en een prive woongedeelte voor de zorgondernemers. Al de appartementen voor onze bewoner zijn voorzien van een douche en toilet.

Ieder een eigen appartement

Elke bewoner heeft een eigen appartement. U kunt deze naar eigen wens inrichten met meubels, lampen, kleden en wanddecoraties enz. De Herbergier Assendelft is volledig rolstoeltoegankelijk en heeft de beschikking over een lift. Hiermee kan de 1e en de 2e etage bereikt worden.

De appartementen hebben verschillende afmetingen. In de boerderij zelf bevinden zich 7 appartementen.  In het verlengde van de boerderij bevindt zich een aanbouw, met in totaal 9 kamers. In het voorgedeelte van de boerderij bevindt zich de woning van dezorgondernemers: Nancy van der Veen en Desiree van Trigt.

Herbergier Assendelft is gebouwd in 2012. 

De ondernemers

Herbergier Assendelft heeft sinds 1 juli 2022 nieuwe zorgondernemers. Dit zijn Nancy van der Veen en Desiree van Trigt. Hun rol is helder. ‘Onze bewoners houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven. In onze Herbergier bieden we een veilige omgeving waarin alle ruimte is voor het individu.’ De zorgondernemers hebben ruime ervaring in de gezondheidszorg.

Samen hebben wij inmiddels zo’n 50 jaar aan ervaring in de zorg opgebouwd. Ik, Nancy, begon mijn carrière als ziekenverzorgende en werkte jaren in de lichamelijk gehandicaptensector. Daarna startte ik in de thuiszorg de zorgcoördinatie op. “Nadat ik mijn HBO-V opleiding had gedaan, heb ik carrière gemaakt en ben locatie manager geworden. Na een paar jaar ben ik bij een organisatie als klant coördinator in de ouderenzorg gaan werken.” Daar voelde ik mijzelf niet op mijn plek. Ik ben teruggegaan naar de ouderenzorg, intramuraal, en gaf daar leiding aan zo'n 100 medewerkers. Maar er ging steeds meer tijd in administratie en systeemonderhoud zitten. “Ik kende mijn medewerkers niet goed en de bewoners nog minder”. Maar het coachen en managen van zorgmedewerkers gaf veel energie en het organiseren van zorg ook, dus de sector verlaten was geen optie.

In 1986 begon ik, Desiree, aan de opleiding ziekenverzorging. Ook ik werkte jaren in de lichamelijk gehandicaptensector en in de ouderenzorg en maakte daar carrière naar diverse leidinggevende functies. “In de gehandicaptensector leerden Nancy en ik elkaar kennen”, vertelt Desiree. “We werkten 11 jaar samen in een vergelijkbare functie. Maar de laatste jaren in het verpleeghuis vroeg ik me steeds vaker af of ik tot mijn pensioen daar wilde blijven.” Als leidinggevende zat ik vaak hele dagen achter een computer. “Het was niet meer de zorg waar ik voor gekozen had. Leidinggeven is leuk, maar ik ben een mensen-mens. Ik wil met mensen in gesprek zijn.”

In de zomer van 2021 vertelde Desiree aan Nancy dat ze haar baan wilde opzeggen. “Ik wil nu nog een sprong in het diepe wagen en iets anders gaan doen.” Eigen baas zijn spreekt Desiree aan. “Ik wilde een hondenuitlaatservice beginnen, iets heel anders dus.” Maar net nadat ze haar baan had opgezegd, zag Nancy een advertentie voor De Herbergier in V&VN magazine. Dat is wat voor jou, had Nancy gezegd. Maar een Herbergier runnen kan alleen met een levenspartner -- een perfecte oplossing voor een stel dat al jarenlang samen had gewerkt.

“Eind oktober zat ik, Desiree, vrijwillig zonder werk thuis, en op 3 november zaten we al in Arnhem bij een informatiemiddag over De Herbergier. Toen ging het balletje rollen.” En dat balletje rolde snel. “Toen we hoorden dat Herbergier Assendelft ter overname beschikbaar kwam maakten we een afspraak met toenmalige zorgondernemers,” zegt Desiree. “We zouden daar even koffie drinken, maar vier uur later zaten we er nog.” Er was meteen een goede klik met de zorgondernemers. “Ze waren heel duidelijk en open naar ons toe”, geeft Desiree aan. Omdat Desiree tijdelijk geen werk in loondienst had, kon ze zich volledig storten op de overname en opstart van hun eigen zorgonderneming. “Er was geen tijd om daarbij nog te werken,” zegt Desiree. “Ik heb het hartstikke druk gehad met alles regelen voor de zorgonderneming, ons huis verkopen, de verhuizing regelen, noem maar op. Ik had dit naast mijn baan niet kunnen organiseren.”

Maar waarom koos het stel voor de zorgfranchise van De Herbergier? “Wat ons voornamelijk aantrok, is dat we er echt voor onze bewoners kunnen zijn”, vertelt Nancy. “We zijn dag en nacht aanwezig, dus de lijntjes zijn kort en we kunnen daardoor onze bewoners en medewerkers echt leren kennen. De idealen die we in ons hoofd hebben, kunnen we dankzij de formule goed communiceren en vormgeven. Binnen de reguliere zorg is vaak minder ruimte om op een creatieve manier te kijken naar wat een bewoner met geheugenproblemen aan persoonlijke zorg nodig heeft.” Desiree vult aan: “Het onvoorspelbare van deze doelgroep zien wij als een uitdaging. We willen ontdekken wat wij kunnen doen om iemand een gelukkige dag te kunnen bieden.”

Een eigen onderneming runnen is nieuw voor zowel Nancy als Desiree. “Het ondernemen hoort er bij, maar we krijgen goede ondersteuning vanuit De Drie Notenboomen”, zegt Nancy. “We hoeven niet meer te wachten tot beslissingen door alle managementlagen heen zijn. Wij hebben nu de vrijheid om zelf te bepalen wanneer we bijvoorbeeld de administratie doen. We kunnen onze eigen creativiteit voor de zorg inzetten, en dat spreekt ons heel erg aan.”

Eind juni zijn Desiree, Nancy en hun hondjes naar de Herbergier in Assendelft verhuisd. “Nu gaan we eerst settelen,” zegt Desiree. “We willen de bewoners en medewerkers leren kennen, observeren en kijken hoe het dagelijkse leven nu verloopt in onze Herbergier.” De belangrijkste uitdaging is om samen met de medewerkers het warme en huiselijke leven in De Herbergier te blijven waarborgen. In juni maakte we kennis met de wettelijk vertegenwoordigers en familieleden van de bewoners. Desiree vertelt: “Daar waren ook mensen aanwezig die zelf in de zorg werken of familieleden hebben die in een zorginstelling wonen. Ze zijn soms wat huiverig dat we te veel met lijstjes moeten gaan werken. Maar wij gaan ons in zetten om volledig aan de kwaliteitseisen te voldoen, maar juist ook de persoonlijke aandacht en huiselijke zorg te bieden die zo hoog in het vaandel staan bij De Herbergiers.”

Herbergier Assendelft

Veenpolderdijk 13
1566 PH Assendelft
Noord-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
075 7676292 | 06-38603444

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.