Het dagelijks leven in onze Herbergier

Het gemeenschappelijk wonen en leven is een kenmerk van Herbergier de Maashorst. De bewoners en medewerkers eten met elkaar en nemen samen deel aan activiteiten. De bewoners zijn niet gebonden aan een dagritme of  roosters van medewerkers. Wie graag op zichzelf wil zijn, kan zich terugtrekken in zijn of haar eigen appartement.

Voor de bewoner die het leuk vindt om erop uit te gaan zijn er veel mogelijkheden. Met de hond wandelen, een kopje koffie drinken bij het bezoekerscentrum van De Maashorst of samen een boodschap doen op de markt van het dorp Zeeland.

Wie liever thuis blijft  kan in zijn eigen ritme de dag invullen.  Naar muziek luisteren,  een puzzel maken, een rondje lopen door de tuin, etc. Niets moet, alles mag, zolang het voor iedereen prettig is.

De bewoners hoeven zich geen zorgen te maken over het huishouden. Daar wordt voor gezorgd en wie dat leuk vindt, helpt een handje mee. We doen alles zo gewoon mogelijk. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder.

Medewerkers

De medewerkers kiezen bewust voor het werken in onze Herbergier en brengen allemaal aanvullende kwaliteiten mee. Levenservaring en taakopvatting zijn hierbij minstens zo belangrijk als diploma’s. De medewerkers stemmen de ondersteuning af op de mogelijkheden en de behoeften van de bewoners. Zij doen dit met respect voor iemands eigenheid en waardigheid want iedereen is hierin uniek. Ze hebben tijd om aandacht te geven!