•  

Herbergier De Maashorst

Herbergier de Maashorst is een nieuw gebouwde woonboerderij waar ca. 18 mensen met geheugenproblemen 24 uur per dag aandacht krijgen. Tijd nemen om aandacht te geven, is daarbij het uitgangspunt.

Onze  Herbergier dankt haar naam aan het er pal naastgelegen natuurgebied in Noord Brabant. De bewoners en de medewerkers genieten dagelijks van deze ‘achtertuin’, door op de duo-fiets het gebied te ontdekken of vanuit de luie stoel te kijken naar de schaapskudde van de buurman.

Samen wonen

De bewoners van Herbergier de Maashorst hebben onder andere te maken met geheugenproblemen als gevolg van dementie. Hierdoor is het niet meer mogelijk om zelfstandig te wonen. Maar mensen die hun geheugen verliezen, verliezen niet hun ziel en hun gevoel. Ze leven in het hier en nu en zijn in staat om te genieten van wat hen in het moment wordt aangeboden. Dit besef is het vertrekpunt voor de manier waarop bewoners en medewerkers van Herbergier de Maashorst met elkaar omgaan. De deuren van de Herbergier zijn open, zodat bewoners altijd naar buiten kunnen als ze dat willen. Er is voldoende begeleiding om dat veilig te doen. 

Wij , Cas en Judith van der Sande, wonen als zorgondernemers ook in het huis. We zijn daardoor dagelijks aanspreekbaar voor alle bewoners, hun familie en onze medewerkers.

Onze kernwaarden zijn: betrokkenheid, huislijkheid, tijdsbewust.

Het pand

Herbergier de Maashorst heeft een landelijk karakter.  De inrichting is met zorg gekozen; de huiskamer, woonkeuken en gemeenschappelijke ruimten ademen een klassieke, huiselijke sfeer. Er zijn 16 appartementen (variërend van 33 tot 52 m2), waarvan enkele geschikt zijn voor (echt)paren. Ieder appartement heeft eigen sanitaire voorzieningen.

Wij zijn zowel binnen als buiten een rookvrije Herbergier.

Lees hier meer over hoe wij ons het dagelijks leven voorstellen in onze Herbergier.

Interesse om bij ons te wonen?

Het is belangrijk dat een nieuwe bewoner in onze groep past. Daarom werken wij niet met een wachtlijst, maar met een interesselijst. Als u interesse heeft om in Herbergier de Maashorst te gaan wonen, kunt u ons bellen of mailen. We maken graag kennis met u. 

Op dit moment is er een appartement beschikbaar. Het is een groot appartement dat ook geschikt is voor een echtpaar. 

Ons adres:

Herbergier De Maashorst
Scherpenberg 1
5411 SX Zeeland NB
Nederland

telefoonnummer huiskamer: 0486-745500

e-mail: info@demaashorst.herbergier.nl

 

x
De ondernemers

Judith heeft ruime ervaring als verpleegkundige in het algemeen ziekenhuis, de revalidatie en de thuiszorg. Als docent verpleegkunde heeft zij lessen verzorgd over zorg aan ouderen en heeft zij leerling-verpleegkundigen begeleid in het omgaan met ouderen. Als redactielid van vakliteratuur over ouderenzorg heeft zij haar steentje bij gedragen aan kwaliteitsverbetering van zorgverlening aan mensen met dementie. Cas heeft een carrière in de zakelijke dienstverlening en het hoger onderwijs, waarin hij verschillende managementfuncties heeft uitgeoefend, projecten en organisatieonderdelen heeft geleid. Deze achtergrond gecombineerd met de zorgervaring van Judith, is een goede basis om een zorgonderneming op te starten en verder te ontwikkelen.

Herbergier De Maashorst

Scherpenberg 1
5411 SX Zeeland
Noord-Brabant
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu