Kinderen vermaken ouderen met geheugenverlies in Zeeland met theaterwandeling; ‘Geweldig en fantastisch’

Wandeltheater Maashorst

Geen gewone lesdag voor kinderen van groep 4 en 5 van de Zeelandse basisschool De Wizzert woensdag. Op verschillende locaties in landschap de Nabbegat voerden zij een wandelvoorstelling op met dans en muziek.

De theatervoorstelling werd opgevoerd voor zestien bewoners met verschillende vormen van geheugenverlies en dementie van herbergier De Maashorst in Zeeland. “Ik ben eens meegenomen naar een locatietheater. Dat was erg leuk, dus dat moet bij de herbergier ook kunnen”, zegt Mike Hezemans, werkzaam bij de herbergier.

Daarna is een balletje gaan rollen en raakte basisschool De Wizzert en dramadocent Kristien Sonnevijlle betrokken. “Het verhaal dat gespeeld wordt hoeft niet per se over te komen. Het gaat er meer om dat mensen mee kunnen voelen en mee kunnen bewegen met de kinderen. Als kinderen gaan bewegen, doen ouderen dat ook”, aldus Sonnevijlle.

Volgens Jose van de Coolwijk van De Bakkerij Kunstprojecten is de voorstelling daarom ook bijzonder. “We maken zoveel mogelijk gebruik van muziek, dans en beweging om het zo begrijpelijk mogelijk te maken.”

De bewoners hadden uiteindelijk een geweldige dag door de voorstelling van de kinderen. “Geweldig en fantastisch”, reageert Corry Verhagen. “Dit is fascinerend!”, jubelt Thea van Summeren.

Begrijpelijk

De theatervoorstelling, die woensdag twee keer werd opgevoerd, was interessant voor de senioren en tegelijkertijd leerzaam voor kinderen. "Ze maken kennis met deze doelgroep. Dementie is niet iets wat de kinderen dagelijks zien", zegt juf Anne Leijendekkers. Ook in het klaslokaal is er aandacht voor het onderwerp geheugenverlies. Zo zijn bewoners van de herbergier bij de Wizzert geweest en zijn leerlingen ook eerder bij de herbergier geweest.  "Kinderen hebben nu een klein beeld. Dat is ook voldoende denk ik."

Lees meer: https://dtvnieuws.nl/nieuws/artikel/kinderen-vermaken-ouderen-met-geheugenverlies-in-zeeland-met-theaterwandeling-geweldig-en-fantastisch

Delen: