•  
  •  

Herbergier Doetinchem

Pand
Het pand van de Herbergier ligt aan de rand van Doetinchem, een middelgrote plaats in de mooie en groene Achterhoek Oorspronkelijk was dit een lagere school, hiervan zijn authentieke elementen bewaard gebleven. Er is ruimte voor 17 bewoners. De kamers zijn ruim en licht en variëren in grootte. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. De kamers kunnen  naar eigen smaak worden ingericht. De gezamenlijke huiskamer, in de voormalige gymzaal, is een sfeervolle en ruime leefruimte. De keuken is zodanig gepositioneerd dat deze onderdeel uitmaakt van de huiskamer zodat bewoners zo gemakkelijk mogelijk deel uitmaken van de dagelijkse gang van zaken. Het pand heeft een ruime en besloten binnentuin, waar het goed toeven is. Zoals bij alle Herbergiers in Nederland is de open deur een belangrijk kenmerk. Dat betekent dat de voordeur van binnenuit open blijft en dat bezoek aan kan bellen.

Bewoners
Onze bewoners kunnen door een geheugenprobleem niet meer zelfstandig wonen. Wij streven naar een waardevol vervolg van hun leven, vanuit hun eigen normen en waarden. Iedereen is welkom, ongeacht afkomst of religie. Iedere bewoner is uniek. Doordat we open staan en goed luisteren naar hun werkelijkheid, gedachten en gedragingen creëren we passende en respectvolle zorg. Als de zorgvragen zwaarder worden, of er zijn (meer) hulpmiddelen nodig, zullen wij de zorg aanpassen. Dat betekent dat de bwoners in principe kunnen blijven wonen tot het einde van het leven.

De communicatielijnen zijn kort, we streven naar openheid en transparantie in de zorg voor de bewoner. Bij specialistische zorg kunnen wij een beroep doen op andere disciplines.

Team
Ons enthousiaste team is de motor achter onze Herbergier. Kwaliteit staat voorop! Daarnaast zijn betrokkenheid, gastvrijheid en creativiteit de sleutelwoorden die passen bij ons team. We hebben divers opgeleide medewerkers, in verschillende leeftijdsfases en met verschillende achtrgronden. Hierdoor hebben we onze bewoners veel te bieden.

Kosten
Doordat de kamers van verschillende groottes zijn, zijn de kosten navenant. Hierdoor hebben we een gevarieerd aanbod. De woon- en verblijfskosten worden betaald uit eigen middelen. De zorgkosten worden gefinancierd uit een Persoons Gebonden Budget (PGB). Deze wordt aangevraagd door de (wettelijk) vertegenwoordiger van de bewoner. Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg, vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Uiteraard wordt desgewenst hulp geboden bij het aanvragen van het PGB en het invullen van de benodigde formulieren.

Meer informatie
Als u interesse heeft en graag meer informatie, een kennismakingsgesprek of een rondleiding wilt, neemt u dan contact met ons op via telefoon 06 14654878. of via mail  info@doetinchem.herbergier.nl. Sietske of Leonie zullen graag uw vragen beantwoorden.

Gerrie en Carla Herbergier Doetinchem
De ondernemers

Het concept De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met een geheugenprobleem. De Herbergier kenmerkt zich in het feit dat er een ondernemerspaar inwoont Deze zijn eigenaar en eindverantwoordelijk voor het geheel. Gerrie van der Veen is de eigenaar van de Herbergier Doetinchem. Zij is begonnen met haar partner Carla in 2014 en kregen hun dochter Norah. Carla overleed in 2018 en Gerrie heeft de Herbergier voortgezet. Zij wordt in de organisatie ondersteund door Leonie Geven en Sietske van Beusekom. Hierdoor is er dagelijks leiding aanwezig als aanspreekpunt voor het team en de familie en tevens is er 24/7 bereikbaarheid.

Herbergier Doetinchem

Dennenweg 6
7004 BS Doetinchem
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu