•  

In onze Herbergier bieden wij mensen met geheugenproblemen een thuis, waar zij heerlijk kunnen wonen. Wij geloven dat mensen meer zijn dan hun zorgvraag. Het welzijn van de gasten staat bij ons voorop. Sommige mensen die bij ons zijn komen wonen vonden dat bijzonder, maar wij vondenhet gewoon. Misschien bijzonder gewoon. 

Een klein stukje uit het gedicht van M.C. Eberhart spreekt precies uit wat wij onze gasten willen bieden:

Wanneer ik ga dwalen
Laat me dan gaan
Dwing me niet te zitten
Laat me lopen en staan

Wanneer jij steeds herhaalt wat je gaat doen
me waarschuwt wat er gaat gebeuren
Zonder over mijn weerstand te zeuren
krijg je straks misschien wel een zoen

Wanneer jij je inleeft in mij,
met geduld uitzoekt wat ik bedoel
dan kom je er vast achter wat ik bedoel
Hoe ik me echt voel 

De ondernemers 
In 2013 maakten wij, Gerrie en Carla, kennis met het concept herbergier en begin 2014 werd duidelijk dat wij een droom mochten gaan ontwikkelen in de vorm van een herbergier. Eindelijk weer gewoon tijd voor de mensen ipv administratie en overleggen enz enz. Samen koffie drinken, koekjes bakken, koken, rustig de krant lezen of heerlijk in het zonnetje zitten en niets doen. Gewoon net als thuis. Dit is wat wij voor ogen hadden toen we gingen starten met herbergier Doetinchem. Op 19 augustus 2014 mochten wij onze eerste bewoners, families en medewerkers in onze herbergier ontvangen. Samen met onze medewerkers is er een fijne woon en leefomgeving gecreëerd voor onze bewoners. Een omgeving waarin onze bewoners een warme en respectvolle zorg en woonomgeving wordt geboden waarbij zij de eigen regie zoveel mogelijk behouden. De kracht van onze herbergier is kennis, gedrevenheid en het enthousiasme van een ieder die werkt in de herbergier. In herbergier Doetinchem zijn huisdieren in overleg van harte welkom. Onze hond Noeska en poes Saartje zijn vaak op visite in de herbergier. Op 5 Januari 2017 is onze dochter Norah geboren. Norah is ook vaak te vinden in de herbergier en brengt vele reacties teweeg bij de bewoners, families en medewerkers. Samen hebben we hard gewerkt om een goede en fijne woonplek voor onze bewoners te creëren met naast ons een geweldig team van medewerkers. In oktober 2018 is Carla overleden en nu zet ik samen met het team en waarnemend verpleegkundige Sietske van Beusekom onze droom voort.

Herbergier Doetinchem

Dennenweg 6
7004 BS Doetinchem
Nederland
Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
06-14654878

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.