Herbergier Dronrijp

Brand in Herbergier Dronrijp

In de media
Herbergier Dronrijp

Vrijdagnacht tussen 3.00u en 4.00u is er brand ontstaan in één van de appartementen in onze Herbergier in Dronrijp. De brandweer was om 4.00u met blusploegen ter plaatse en had de brand om 5.30u onder controle. De oorzaak van de brand wordt nog onderzocht.

Drie mensen zijn naar het ziekenhuis gebracht: twee bewoners en één van de zorgondernemers. De bewoner in wiens appartement de brand uitbrak is in kritieke toestand. De andere bewoner en de zorgondernemer hadden ademhalingsproblemen maar hebben het ziekenhuis ondertussen weer verlaten.

Alle bewoners zijn ofwel ondergebracht bij familie, ofwel in een aanpalend gebouw naast de Herbergier. Zij zijn inmiddels allemaal weer in de Herbergier ondergebracht. Alle medewerkers van de Herbergier – ook degene die geen dienst hadden – waren ter plaatse om hulp te bieden en de bewoners op te vangen.

Het betreffende appartement bevindt zich op de bovenverdieping en is helemaal uitgebrand. De andere appartementen op de bovenverdieping mogen voorlopig nog niet betreden worden. De benedenverdieping is weer beschikbaar, zodat de bewoners sowieso in de woonkamer terecht kunnen.

De komende nachten wordt er een dubbele nachtdienst ingezet om de bewoners voldoende rust en geborgenheid te kunnen bieden. Met de politie wordt ondertussen ook bekeken of er slachtofferhulp geregeld kan worden voor alle betrokkenen.

We zijn enorm geschrokken van deze situatie. We zijn dankbaar voor het snelle en kordate handelen van onze medewerkers, de familieleden van onze bewoners, de brandweer en de andere hulpdiensten. Samen doen we onze uiterste best om onze bewoners met de nodige liefde te omringen, en hen zo snel mogelijk weer een warm thuis te kunnen bieden.

Onze gedachten zijn hierbij in het bijzonder bij onze bewoner die nog in het ziekenhuis ligt.

Ed & Sofie Tebbe
Zorgondernemers Herbergier Dronrijp

Delen: