•  
  •  
  •  

Herbergier Dronrijp

Herbergier Dronrijp is een kleinschalige woonvorm met 24-uurs zorg voor jongere of oudere mensen met geheugenproblemen, zoals Alzheimer of dementie, die niet meer zelfstandig kunnen wonen.

Herbergier Dronrijp is een nieuw verbouwde boerderij en beschikt over 16 verschillende soorten kamers. Elke gast heeft een eigen kamer met een douche en toilet. De boerderij heeft ook een logeerkamer, een moderne ruime keuken met kookeiland en een gezellige ruime woonkamer, waar u rustig muziek kunt luisteren, tv kunt kijken en gezellig met uw mede gasten of familie kunt zitten. Ook beschikken wij over een terras met overkapping en daarnaast over een groot terras met vaste barbecue en uitzicht op een volière, een moestuintje en een dierenverblijf met geiten, kippen en konijnen. Daarnaast is er volop parkeergelegenheid voor uw bezoek.

Activiteiten:
U kunt deelnemen aan 1-1 activiteiten die wij aanbieden, zoals samen wandelen en een activiteit doen (schilderen, boek lezen, etc.), net waar uw interesse ligt.

U kunt ook deelnemen aan groepsactiviteiten, zoals:

- 1x in de week gym onder leiding van een fysiotherapeut;

- 1x in de week samen bewegen, zingen en activiteiten onder leiding van een beweegbegeleider voor senioren (bewegen met ouderen);

- Om de maand dansen onder leiding van een danstherapeut, die een dansmiddag in de Herbergier verzorgt;

- 2x in het jaar verzorgen wij een feest voor de gasten, de families en medewerkers in de Herbergier, met dan tevens een optreden.

Deze groepsactiviteiten bieden wij, naast de activiteiten die onze medewerkers met onze gasten ondernemen, extra aan. Daarnaast hebben wij 2 activiteitenbegeleiders, die doordeweeks aanwezig zijn, en leuke activiteiten aanbieden waaraan u kunt deelnemen, zoals samen bakken, zingen en creatieve activiteiten.

Dat zijn onder meer de activiteiten die wij bieden. Daarnaast brengen wij de dag het liefst zo rustig mogelijk door: boodschappen halen, het avond eten voorbereiden (aardappelen schillen, groenten schoonmaken), de was vouwen en u wordt hierin zoveel mogelijk bij betrokken.

Dagbesteding

Wij bieden ook dagbesteding voor mensen met geheugenproblemen. Het is dan mogelijk om een of meerdere dagdelen af te spreken en naar keuze met diverse activiteiten (zoals hierboven beschreven) mee te doen.

Herbergier Dronrijp is landelijk gelegen in het mooie Friesland, nabij Leeuwarden. Dicht bij de A7 zijn wij  met de auto en het openbaar vervoer daardoor goed bereikbaar.

In Herbergier Dronrijp zult u rust en geborgenheid vinden waarin het buitenleven een grote rol speelt.

In maart 2011 openden wij onze deuren.

 

 

De ondernemers
De ondernemers

Herbergier Dronrijp wordt geleid door Ed en Sofie Tebbe. Als zorgondernemers wonen we samen met onze kinderen Fabian en Tessa in de Herbergier en hebben daar een eigen woongedeelte. Omdat wij praktisch altijd aanwezig zijn, zijn we goed op de hoogte van wat er speelt in de Herbergier en kunnen we snel op zaken inspelen. Dit doen wij samen met een klein vast team (herkenbare gezichten) van verpleegkundigen, verzorgenden, helpenden, stagiaires en vrijwilligers. Samen met ons team helpen wij onze gasten zoveel mogelijk hun eigen manier van leven voort te zetten.

Herbergier Dronrijp

Hearewei 159
9035 EL Dronrijp
Friesland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu