•  

In Herbergier Dussen wonen mensen met een geheugenprobleem die zorg behoeven. Deze zorg bieden we in een huiselijke omgeving. Samen met een veelzijdig team van medewerkers steken we vooral tijd in datgene wat onze gasten nodig hebben: warmte, liefde, aandacht en respect. En zorg. Er is nog zoveel dat wel kan.

Herbergier Dussen  aan de Dorpsstraat 19 te Dussen is gebouwd in de oude RK jongensschool uit het begin van de vorige eeuw. Het pand heeft lange tijd dienst gedaan als confectieatelier. In en aan het bestaande pand zijn 16 kamers gebouwd, een logeerkamer, een moderne, gezellige eetkeuken en een sfeervolle zithoek. Iedere gast heeft zijn eigen kamer waar hij naar believen kan verblijven. In het pand is een lift. Voor ons ondernemers is in het pand een aparte woning gerealiseerd. Alle kamers zijn via de centrale ruimte (ook per rolstoel) toegankelijk, en voorzien van eigen douche en toilet. Er is een grote tuin waar dieren verblijven. Bezoek is belangrijk voor onze gasten, maar ook voor ons. Daarom is bezoek altijd welkom.

Een groot deel van onze zorg bestaat uit het begeleiden van onze gasten om de dag door te brengen op een manier die door hen als prettig ervaren wordt. We doen samen boodschappen, zorgen voor de huisdieren en maken elke avond een lekkere verse maaltijd. Als onze gasten zin hebben gaan we samen wandelen of fietsen en 's zondags gaat een aantal gasten naar de kerk. Onze gasten hebben een plek en een functie in het dorpsleven. In de supermarkt of na de mis is er altijd tijd voor een praatje. Ook Carnaval wordt door de liefhebbers actief mee gevierd..

Onze manier van omgaan met en zorgen voor lijkt in tijden van schaalvergroting bijzonder maar is gewoon. Vandaar onze slogan: Bijzonder Gewoon.

De kosten zijn onderverdeeld in twee delen: woonkosten en zorgkosten. De woonkosten zijn afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement. Zij bestaan uit huur, servicekosten en arrangement (eten, drinken, wassen van de kleren etc.). Er zijn 3 appartementen beschikbaar voor mensen met alleen AOW. Zij krijgen korting op de woonkosten. De zorgkosten worden betaald uit een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Herbergier Dussen is van start gegaan op 1 november 2011.

Mocht u geïnteresserd zijn in een plek in onze Herbergier, dan kunt u contact opnemen met Monique of Paul Sassen, tel. 06/51518891 of 06/83182363.

 

Routebeschrijving:

Vanaf A27 afslag Hank. Richting Dussen. 3e rotonde driekwart rond. Dan eerste afslag links, na 300 meter aan de linker kant vindt u de Herbergier. (zwart gebouw).

 

 

De ondernemers 
Herbergier Dussen wordt geleid door zorgondernemers Paul en Monique Sassen: ons doel is helder. Onze gasten houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven. Onze zorg ondersteunt, maar overheerst nooit. Waardigheid, gezelligheid, plezier, geborgenheid, aandacht, warmte en rust gaan hand in hand met een moderne bedrijfsvoering. Wij zijn beiden ruim twintig jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in het ziekenhuis. Het bieden van zorg op deze bijzonder gewone manier is onze uitdaging. Samen met een team van medewerkers zijn wij 24 uur per dag samen met onze gasten op zoek naar de balans, de rust en de ontspanning om te kunnen ervaren, en om er gewoon te zijn. Ons team bestaat uit veel bijzondere mensen met verschillende achtergronden in de zorg: verpleegkundigen, verzorgenden IG , helpenden en medewerkers die in hun persoonlijke leven ervaring hebben met mensen die lijden aan een vorm van geheugenverlies .

Herbergier Dussen

Dorpsstraat 19
4271 AA Dussen
Nederland
Wij hebben plaats beschikbaar! Interesse? Neem gerust contact op:
0416391004
dussen@herbergier.nl
Vestigingen

nieuwjaarsreceptie 2018

Dit jaar weer een gezellige nieuwjaarsrecptie in onze herbergier.

Een ieder kon weer genieten van een overheerlijk koud buffet.

Paul...Lees meer

Herbergier Dussen
Bezoek van sinterklaas
Vestigingen

Bezoek van sinterklaas

Sint en pieten brachten ook dit jaar weer een bezoek aan Herbergier Dussen. 

Voor alle gasten bracht sint een kadootje en een gedicht mee...Lees meer

Herbergier Dussen
Vestigingen

kleuters

Op vrijdag 27 oktober hadden wij bezoek van de kleuters van basisschool de Peppel uit Dussen.

Er werd getekend en gekleurd en bij het...Lees meer

Herbergier Dussen
Vestigingen

Chinezen

Op 24 oktober kregen wij bezoek van 23 Chinese 'young professionals' uit de zorg die 3 maanden op stage waren in Nederland. Zij bezochten hier een...Lees meer

Herbergier Dussen

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.