•  

Herbergier Dussen

Welkom op onze website

In Herbergier Dussen wonen mensen met een geheugenprobleem.

Samen met een veelzijdig team van medewerkers steken we vooral tijd in datgene wat onze gasten nodig hebben: warmte, liefde, aandacht en respect. En zorg. Er is nog zoveel dat wel kan.

Herbergier Dussen  aan de Dorpsstraat 19  is gerealiseerd in de voormalige RK jongensschool uit het begin van de vorige eeuw. In en aan het bestaande pand zijn 16 appartementen gebouwd, ook er is een logeerkamer, een moderne, gezellige eetkeuken en een sfeervolle zithoek. Iedere gast heeft zijn eigen ruimte  waar deze naar believen kan verblijven. In het pand is een lift. Voor ons ondernemers is in het pand een aparte woning gerealiseerd. Alle ruimtes zijn via de centrale ruimte (ook per rolstoel) toegankelijk, alle appartementen zijn voorzien van eigen douche en toilet. Er is een grote tuin waar dieren verblijven. Bezoek is altijd welkom.

In Herbergier Dussen is de deur open! Dit maakt dat onze gasten zich thuis voelen, en er geen energie gaat zitten in de vraag "waarom kan ik er niet uit".

Uiteraard bieden we voldoende begeleiding om de veiligheid te borgen.

Een groot deel van onze zorg bestaat uit het begeleiden van onze gasten om de dag door te brengen op een manier die door hen als prettig ervaren wordt. We doen samen boodschappen, zorgen voor de huisdieren en verzorgen elke avond een lekkere verse maaltijd. Als onze gasten zin hebben gaan we samen wandelen of fietsen en een keer per week gaat een aantal gasten naar de kerk. Onze gasten hebben een plek en een functie in het dorpsleven. In de supermarkt of na de kerkdienst is er altijd tijd voor een praatje. 

Onze manier van omgaan met en zorgen voor lijkt in tijden van schaalvergroting bijzonder maar is gewoon. Vandaar onze slogan: Bijzonder Gewoon.

De kosten zijn onderverdeeld in twee delen: woonkosten en zorgkosten. De woonkosten zijn afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement. Zij bestaan uit huur, servicekosten en arrangement (eten, drinken, wassen van de kleren etc.). Er zijn 3 appartementen beschikbaar voor mensen met alleen AOW. Zij krijgen korting op de woonkosten. De zorgkosten worden betaald uit een Persoons Gebonden Budget (PGB).

Herbergier Dussen is van start gegaan op 1 november 2011.

Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u contact opnemen met Paul of Monique Sassen, tel.  06-51518891of 06-83182363

Routebeschrijving:

Vanaf A27 afslag Hank. Richting Dussen. 3e rotonde driekwart rond. Dan eerste afslag links, na 300 meter aan de linker kant vindt u de Herbergier. (zwart gebouw).

Er is ruimte om de auto te parkeren op onze parkeerplaats.

Zorgondernemers Herbergier Dussen
De ondernemers

Herbergier Dussen wordt geleid door zorgondernemers Paul en Monique Sassen: ons doel is helder. Onze gasten houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven. Onze zorg ondersteunt, maar overheerst nooit. Waardigheid, gezelligheid, plezier, geborgenheid, aandacht, warmte en rust gaan hand in hand met een moderne bedrijfsvoering. Wij zijn beiden ruim twintig jaar werkzaam geweest als verpleegkundige in het ziekenhuis. Het bieden van zorg op deze bijzonder gewone manier is onze uitdaging. Samen met een team van medewerkers zijn wij 24 uur per dag samen met onze gasten op zoek naar de balans, de rust en de ontspanning om te kunnen ervaren, en om er gewoon te zijn. Ons team bestaat uit veel bijzondere mensen met verschillende achtergronden in de zorg: verzorgenden IG , helpenden en medewerkers die in hun persoonlijke leven ervaring hebben met mensen die lijden aan een vorm van geheugenverlies .

Herbergier Dussen

Dorpsstraat 19
4271 AA Dussen
Noord-Brabant
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu