•  

Op dit moment heeft Herbergier Gees 2 kamers beschikbaar, 1 gelegen op de begane grond en 1 op de eerste verdieping, beide met uitzicht over de Dorpsstraat.

Deze kamers zijn ook beschikbaar voor mensen met alleen AOW.

 

 

Welkom op de website van Herbergier Gees!

 

‘Een warm thuis voor mensen met dementie’

 

Was de ambitie Monique en lke Vastenhoud toen ze 2009? Herbergier Gees startte. Monique heeft een achtergrond als verpleegkundig hoofd en was wars van de regeldruk in de reguliere zorg.  lke is echt een mensenmens iets wat hem ook van pas kwam in zijn vorig leven als autoverkoper.

In Herbergier Gees wonen mensen. Ze kijken televisie. Genieten van de tuin. Luisteren naar muziek. Ze staren naar de wolken die voorbijdrijven. Ze doen dingen die u thuis ook doet. We doen gewoon en zijn met elkaar en er voor elkaar.

In Herbergier Gees zijn vijftien appartementen voor mensen met dementie. De zorgondernemers wonen zelf ook in Herbergier Gees. Samen met een team enthousiaste medewerkers zorgen zij ervoor dat het hun bewoners aan niets ontbreekt. Medewerkers, ondernemers en bewoners vormen samen een gedeeld huishouden. Een thuis voor de bewoners en de ondernemers en een tweede thuis voor de medewerkers.

Herbergier Gees dankt haar ruime opzet aan haar vroegere bestemming: het was ooit een melkfabriek en korenmalerij, met veel grond om het pand. Een grote schuur, waar vroeger de voorraden werden opgeslagen, geeft nog duidelijk aan dat het hier om een bedrijf met een agrarisch bestemming ging.

De bewoners van Herbergier Gees hoeven niets en volgen hun eigen ritme, zo is er ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten. Wie dat wil en kan, helpt mee met koken of boodschappen doen.

De medewerkers zijn werkelijk geïnteresseerd in wie de bewoner is en wat zijn/haar voorkeuren en wensen zijn.  Zwemmen, theaterbezoek, naar een boekwinkel, samen naar een discussieprogramma op tv kijken, het kan allemaal. In Herbergier Gees is alles gericht op een goed leven. De bewoners kunnen hier het einde van hun leven blijven wonen.  Verwanten en vrienden zijn altijd welkom en kunnen als ze dat willen rustig een hapje mee eten.

 

Visie

In Herbergier Gees kijken we naar de zorg vanuit het perspectief van een verwant. Familieleden geven aan dat zij vooral willen dat hun vader of moeder gezien, gehoord en gekend wordt. Dat zien we als onze opgave. Als waard en waardin willen wij dat onze herberg herbergzaam is voor zowel onze bewoners als medewerkers; een veilige en open leef-en woonomgeving. We gaan een relatie aan met onze bewoners en met elkaar. Onze opgave is om de ander werkelijk te zien en om ons zelf aan de ander te laten zien. We zijn mensen onder elkaar en met elkaar. Wij zijn van mening dat iedereen ertoe doet en dat mensen met dementie vooral mens zijn. We verzorgen onze bewoners, leven met onze bewoners en willen er voor hen zijn en met hen zijn. We gaan eerst de betrekking aan en dan pas ontdekken wie we voor de ander mogen zijn en pas dan doen we wat er gedaan moet worden. Daarbij letten we op wat goed doet en niet zozeer wat moet.

Het gewoon doen op het werk is heel ongewoon. Medewerkers vormen met elkaar leergroepen om te leren aansluiten op de leefwereld van de bewoners en zich af te stemmen op de bewoners maar zeker ook op elkaar. Er is veel aandacht voor het zijn van een lerende organisatie en een fatsoenlijke institutie.  Bewoner en zijn verwanten zien we niet los van elkaar, we gaan ook een relatie aan met hen.

De ondernemers 
Wij zijn Monique en Ike Vastenhoud, zorgondernemers van Herbergier Gees. Sinds januari 2010 runnen wij samen deze kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen in het Drentse dorp Gees. Monique werkte al sinds haar achttiende in de reguliere ouderenzorg en was er de laatste jaren op uitgekeken door de vele regeltjes in de zorg die voor zoveel beperkingen zorgen. Aandacht en tijd geven, daar moet het om gaan. Ike heeft een achtergrond in de commerciële sector.

Herbergier Gees

Dorpsstraat 66
7863 PD Gees
Nederland
Wij hebben plaats beschikbaar! Interesse? Neem gerust contact op:
0524-851587
gees@herbergier.nl
Uit de huizen

HerbergierVerbindt: ‘De cirkel is rond’

Ontdek hier het bijzondere verhaal over de historie die bewoonster Mina (88) met Herbergier Gees deelt.

Van alle bewoners van Herbergier...Lees meer

Herbergier Gees

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.