•  
  •  

Herbergier Gees

Welkom op de website van Herbergier Gees!

‘Een warm thuis voor mensen met dementie’

Dat was de ambitie van Monique en lke Vastenhoud toen ze 2009 Herbergier Gees startte. Monique heeft een achtergrond als verpleegkundig hoofd en was wars van de regeldruk in de reguliere zorg. lke is echt een mensenmens, iets wat hem ook van pas kwam in zijn vorig leven als autoverkoper.

In Herbergier Gees wonen mensen. Ze kijken televisie. Genieten van de tuin. Luisteren naar muziek. Ze staren naar de wolken die voorbijdrijven. Ze doen dingen die u thuis ook doet. We doen gewoon en zijn met elkaar en er voor elkaar.

Gedeeld huishouden

In Herbergier Gees zijn vijftien appartementen voor mensen met dementie. De zorgondernemers wonen zelf ook in Herbergier Gees. Samen met een team enthousiaste medewerkers zorgen zij ervoor dat het hun bewoners aan niets ontbreekt. Medewerkers, ondernemers en bewoners vormen samen een gedeeld huishouden. Een thuis voor de bewoners en de ondernemers en een tweede thuis voor de medewerkers.

Herbergier Gees dankt haar ruime opzet aan haar vroegere bestemming: het was ooit een melkfabriek en korenmalerij, met veel grond om het pand. Een grote schuur, waar vroeger de voorraden werden opgeslagen, geeft nog duidelijk aan dat het hier om een bedrijf met een agrarisch bestemming ging.

Eigen ritme

De bewoners van Herbergier Gees hoeven niets en volgen hun eigen ritme, zo is er ‘s ochtends alle tijd om te ontbijten. Wie dat wil en kan, helpt mee met koken of boodschappen doen.

De medewerkers zijn werkelijk geïnteresseerd in wie de bewoner is en wat zijn/haar voorkeuren en wensen zijn.  Zwemmen, theaterbezoek, naar een boekwinkel, samen naar een discussieprogramma op tv kijken, het kan allemaal. In Herbergier Gees is alles gericht op een goed leven. De bewoners kunnen hier het einde van hun leven blijven wonen.  Verwanten en vrienden zijn altijd welkom en kunnen als ze dat willen rustig een hapje mee eten.

Meer over onze visie leest u hier. Foto's bekijken kan in dit fotoalbum.

Interesse om te wonen in deze Herbergier?

Vul het contactformulier in

Open het formulier
Zorgondernemers Herbergier Gees
De ondernemers

Wij zijn Monique en Ike Vastenhoud, zorgondernemers van Herbergier Gees. Sinds januari 2010 runnen wij samen deze kleinschalige woonvorm voor mensen met geheugenproblemen in het Drentse dorp Gees. Monique werkte al sinds haar achttiende in de reguliere ouderenzorg en was er de laatste jaren op uitgekeken door de vele regeltjes in de zorg die voor zoveel beperkingen zorgen. Aandacht en tijd geven, daar moet het om gaan. Ike heeft een achtergrond in de commerciële sector.

Herbergier Gees

Dorpsstraat 66
7863 PD Gees
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu