Herbergier Heerde

Een aantal ervaringen van anderen

Vestigingen
Herbergier Heerde

De mooiste tijd van haar leven

In oktober 2011 verhuisde onze tante mevrouw De Boer op 93 jarige leeftijd naar haar appartement bij de Herbergier in Heerde.

Ze had zelf bewust gekozen om de rest van haar leven door te brengen in de huiselijke sfeer van de dat jaar geopende Herbergier aan de Eperweg in Heerde.
Tot dat moment had ze nog zelfstandig gewoond in Epe. Dat ging helaas niet meer en dat besefte tante zelf ook erg goed. Haar geheugen ging hollende achteruit en ze was eenzaam en verdrietig.

Eigenlijk vanaf de eerste dag dat ze haar intrek daar nam, voelde ze zich er thuis en ze fleurde helemaal op.
Ze genoot van haar mooie appartement en de hertjes die regelmatig bij haar raam verschenen.
Tante hield van spelletjes en verheugde zich op alle activiteiten die voor de bewoners werden georganiseerd. Rummikub en scrabbelen waren haar favorieten. Ook van de uitstapjes die er werden georganiseerd genoot ze enorm. We hebben tante in jaren niet zo gelukkig en ontspannen gezien.

Ze genoot van het eten en de liefdevolle verzorging die ze bij de Herbergier kreeg.
Tante voelde zich daar echt thuis. Rekening houdend met tantes gezondheid hadden we het idee dat ze nog maar een beperkte tijd zou kunnen genieten, maar tante deed ons versteld staan.
Op haar 99e verjaardag had ze zich voorgenomen om 100 te worden, want dan kwam zei  ze de Burgmeester haar feliciteren.

Helaas heeft tante die mijlpaal niet bereikt en is ze in oktober heel rustig in haar slaap overleden.
De steun en de medewerking van de zorgondernemers en het personeel was geweldig.
Het voelde of je helemaal was opgenomen in de familie die medewerkers en bewoners van de Herbergier vormen.

Tante heeft ruim 6 jaar mogen genieten van een aantal geweldige jaren. Het was de mooiste tijd van haar leven. Het verblijf van tante bij de Herbergier was ook voor ons een mooie periode. We hoefden ons geen zorgen te maken over tante en wisten dat ze goed verzorgd werd en het naar haar zin had. Die zekerheid heeft ons ook erg veel rust gegeven.

Riny, Gerrit en alle medewerk(st)ers van Herbergier Heerde willen wij uit de grond van ons hart bedanken voor de geweldige tijd die tante bij hen heeft mogen doorbrengen.

Baarn, november 2017
Wybrich en Wim van ‘t Verlaat

 

Geweldig "huis"

Mijn vader kwam 1 februari 2012 bij jullie in de Herbergier wonen nadat het thuis niet meer ging gezien zijn Alzheimer.Vanaf het moment dat hij bij jullie kwam was hij erg tevreden. Hij zij regelmatig "wat woon ik hier mooi" "is deze kamer helemaal alleen voor mij" "wat fijn dat mijn eigen spullen er allemaal inpassen" Mocht het mij niet lukken op bezoek te komen en belde ik af zei hij altijd "geeft niets kind, ik heb het hier goed". Dit heeft mij zoveel rust gebracht. Hij werd zo goed verzorgd. Een advocaatje met slagroom 's middags, 's avonds een glaasje wijn bij het eten en wat voor eten. Elke dag vers gekookt door verschillende personen, heel divers. De eerste jaren kon ik elk kwartaal nieuwe broeken halen. De uitjes heeft hij ook zo van genoten, de Ezelsboerderij, het tuincentrum, Orchideeënkwekerij, koetsentocht, koffie met gebak bij Limburgia te veel om op te noemen. Gideon kwam regelmatig samen met de bewoners muziek maken, dat was geweldig, mijn vader zong alles mee en de mondharmonica kwam ook uit de kast. Ook de fysiotherapeut deed elke week oefeningen met iedereen die mee wilde doen. Mijn vader hield van sjoelen, puzzelen, rummikub, niets was te gek. Er was altijd wel een personeelslid bereid om mee te spelen of het spel te begeleiden. Alle feestdagen werden gezamenlijk gevierd. Hij wilde dan liever thuis blijven zo gezellig vond hij dat. De verzorging was zo goed dat wij met een gerust hart op vakantie konden gaan. Riny en Gerrit staan altijd klaar mocht er iets zijn dan nemen zij contact op. Het personeel is allemaal zo lief geweest voor mijn vader en voor alle bewoners natuurlijk. Het voelt als een warme deken als jij de Herbergier binnenkomt. Iedereen wordt een beetje familie. De lijnen zijn heel kort dus je kunt altijd gelijk even overleggen of mailen. Ik heb altijd het volle vertrouwen gehad in de verzorging zolang mijn vader daar heeft gewoond. Helaas is hij 5 april 2017 overleden. De laatste week leek het wel of jullie allemaal familie van mij waren, zo goed hebben jullie ook voor mij gezorgd. Het was heel fijn dat hij op zijn eigen kamer kon worden opgebaard. Nog mooier vonden wij het uitdragen door ons uit zijn thuis. Dat was zo speciaal. Lieve Riny Gerrit en medewerkers, heel veel dank voor alle liefde, zorg en aandacht die jullie hebben gehad voor onze vader en zeker ook voor ons. Iedereen zou zo zijn oude dag moeten kunnen doorbrengen. Dikke zoen en lieve groeten, Marga

Marga Schut ELBURG

Geplaatst op dinsdag 20 juni 2017

 

Veel plaats in de herberg.

In april 2013 kwam onze moeder met goede moed bij jullie in de Herbergier wonen. Ze had er echt vertrouwen in. Ze had bij de kennismakingsbezoeken 'niets afschrikwekkends kunnen ontdekken'. Het vertrouwen is terecht geweest. Ze is door jullie en jullie team gekoesterd en vertroeteld. Jullie hebben een goed oog voor de specifieke behoeften van iedere gast afzonderlijk en proberen daar werkelijk in te voorzien. Onze moeder had behoefte aan sociaal en fysiek contact en dat kreeg ze van jullie volop. Na een bezoek lieten wij haar altijd vol vertrouwen bij jullie achter, in de wetenschap dat jullie altijd tijd vonden om haar lekker onder te stoppen of te knuffelen. Doordat jullie allemaal zo lief voor haar waren, kon zij ook haar liefde geven. Ze heeft zich echt thuis gevoeld bij jullie. Het was fijn dat we haar vanuit haar thuis hebben mogen uitdragen. De afgelopen drie jaar was er niet alleen plaats in de herberg voor haar maar ook voor haar dochters, steunzonen en kleinkinderen. Voor mijzelf was fijn om iedere twee weken te komen en mijn verhalen kwijt te kunnen. Zo werd de Herbergier ook een thuis voor mij. Nu mijn moeder er niet meer is, mis ik het contact met jullie ook. Veel dank voor alle liefde en aandacht voor onze moeder en voor ons.

Hennie Biemond Cuijk

Geplaatst op zondag 5 juni 2016

 

Koetsentocht

prachtige reportage van de koetsentocht . mooie foto, het plezier straalt eraf . Vooral Liesbeth Patijn die zich heerlijk kon uitleven op deze prachtige paarden. ik ben heel blij dat ik op deze manier toch nog een beetje contact met lLesbeth heb en zie hoe zij geniet . ik hoop binnenkort weer op bezoek te komen Ik mis haar hier in Zwolle . Groeten Joke Asjes

Joke Asjes Zwolle

Geplaatst op vrijdag 21 augustus 2015

 

Blij met tehuizen als de herbergier

Helaas kan ik niet zo vaak komen als ik wel zou willen ,maar ik heb wel gezien dat mevrouw Patijn het erg naar haar zin heeft en heel erg blij is met de hertjes en de tuin waar ze graag in bezig is . De herberg is een prachtig initiatief om voor oudere een een veilig en gelukkig thuis te geven . Als ik niet meer zelfstandig zou kunnen wonen dan zou ik ook graag mijn laatste jaren bij jullie willen wonen Vriendelijke groeten van een vriendin van mevr Liesbeth Patijn Joke Asjes .

Joke Asjes Zwolle

Geplaatst op maandag 6 juli 2015

 

Bedankt voor de goede zorgen

Hallo Gerrit en Riny, namens de familie wil ik jullie en jullie medewerkers bedanken voor de verzorging en later meer en meer de verpleging van onze moeder. Zij is bijna 4 jaar bij jullie geweest. Jullie aanbod gaat lagen dieper dan uit de site blijkt. Bij de uitvaart heeft m´n dochter woorden gesproken die dit het beste verwoorden: " Gerrit en Riny, bij deze wil ik jullie hartelijk danken voor alles wat jullie gedaan hebben voor Oma. Ik merkte aan alles dat jullie Herbergier een heel fijne plek voor haar was. Dat bleek er onder meer uit dat het grootste ‘probleem’ was dat ze steeds aankwam, omdat ze zo heerlijk van het eten genoot. Bij jullie is veel normaal, dat elders niet normaal is: Overnachten; spontaan blijven eten, ook als het Kerst is; ervoor zorgen dat Oma er altijd mooi uitziet, erg belangrijk voor haar, ze was altijd een dame. Jullie hebben mij laten zien wat zorg met een menselijke maat is. Daarmee zijn jullie één van de inspiratiebronnen geweest waardoor ik heb besloten mijn werkende leven om te gooien en mij in te zetten voor betere zorg. En hoe meer ik in de zorg zie, hoe meer duidelijk wordt hoe bijzonder het is wat jullie doen. Wat bij jullie normaal is, is dat op andere plekken nóg niet.

Jaap van der Schaaf Apeldoorn

Geplaatst op zondag 8 maart 2015

 

Delen: