Overname Herbergier Velp: ‘We zouden het zo weer doen’

Uit de huizen
Jan de Gier

Voor Nicolette en Wim van Bavel komt er na bijna 10 jaar een einde aan het Herbergier-avontuur. Zaterdag tekenden zij samen met opvolgers Bram en Helene van Rijswijk het contract van overdracht in het bijzijn van vertegenwoordigers/familie van de gasten van Herbergier Velp. Een afscheid en welkom in één. “Het was een hele positieve middag met elkaar.”

Wim en Nicolette mag je gerust Herbergierpioniers noemen. Hun Herbergier in Velp was na Arnhem en Grathem de derde van het land. “De eerste gesprekken vonden plaats in 2006”, herinnert het stel zich. ”In 2007 tekenden we de overeenkomst en eind 2009 openden wij onze deuren. Dus de Herbergier is al zo’n 13 jaar in ons leven. Daar neem je niet zomaar even afscheid van.”

Juiste moment

Toch is dit voor Nicolette en Wim naar eigen zeggen het juiste moment om te stoppen. “Het lijkt ons ook heel gezond dat je op een gegeven moment je Herbergier overdraagt aan een nieuwe generatie. En daarbij komt: als we zouden bijtekenen voor 5 jaar zijn we aan het einde van de rit 68 en 70 jaar. De vraag is of je dat moet willen. We kijken ernaar uit om even rust te nemen en ons te bezinnen op onze toekomst. We zijn beiden BIG-geregistreerde verpleegkundigen dus er liggen nog genoeg kansen.”

(tekst gaat verder onder afbeelding)

Foto: Helene en Bram (links) en Wim en Nicolette tijdens het ondertekenen van het overnamecontract.

‘Dat zegt wel wat’

De keuze gaat hen echter niet in de koude kleren zitten. “En dat is beter dan hier juichend het pand verlaten”, lacht Wim. “Dat zou ook niet goed zijn. Nee, onze gasten en de families zitten in ons hart. Je bouwt een ongelooflijk sterke band op met elkaar. Het is eigenlijk één grote familie. De dochter van één van onze eerste gasten (die drie jaar geleden overleed) organiseert nu samen met onze dochter ons afscheidsfeest. Dat zegt wel wat. Als we terugkijken heerst niet voor niets dat ene gevoel: we zouden het zo weer over doen.”

Wim en Nicolette zijn trots op wat ze samen bereikt en neergezet hebben. En met recht. “We hebben zaterdag weer mogen ervaren hoe blij iedereen is met Herbergier Velp. Dat is echt geweldig om te merken. Er is tussen ons en familieleden ook nooit een onvertogen woord gevallen. En iedereen hoopt natuurlijk dat dit zo mag blijven.”

Geruisloze overdracht

De vertrekkende ondernemers hebben wat dat betreft 100% vertrouwen in opvolgers Bram en Helene. “Zij zullen het ongetwijfeld op hun eigen manier gaan doen, maar we hebben afgesproken voor een ‘geruisloze overdracht’ te gaan. Onze gasten mogen er op geen enkele manier last van hebben. Dat vinden we allebei heel belangrijk.”

Een toost waard

Bram en Helene nemen de Herbergier op 1 juni over. Bij het drukbezochte tekenmoment zaterdag 23 maart waren ook hun drie kinderen en vriend van hun dochter aanwezig. Want ook hen wacht een hele verandering. “We zijn echt blij dat iedereen zo enthousiast en positief is, en dat de nieuwe ondernemers hier met open armen worden ontvangen. Daar hebben we zaterdag ook wel even goed op getoost!”

Foto: Bram en Helene presenteren zich aan de aanwezige familie/vertegenwoordigers. Op een manier die ben hen past: 'Zo gewoon mogelijk'. 

Foto: Ook de kinderen van Bram en Helene stelden zich voor tijdens deze mooie middag

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!