Blog: De wildste dromen werden werkelijkheid

Zorgondernemerschap

Gerard Vonk en Digna Bruijne droegen vorig jaar september het stokje over aan Matthijs en Nanja Bakker. Een klein half jaar verder blikt het nieuwe ondernemersstel terug op de overnameperiode en de eerste maanden. “Van bedrijfsonderzoeken tot bokkenpoten… Heel veel is aan bod gekomen”, schrijven Matthijs en Nanja in hun blog.

“In het voorjaar van 2018 maakten we voor het eerst kennis met Gerard en Digna om te kijken wat het leven als zorgondernemer in een Herbergier inhield. We volgden het concept al zeven jaar en hadden al eens zeven jaar geleden naar het pand in Piershil gekeken.

Verrassing

Toen we in september alle gesprekken hadden afgerond en klaar waren voor het overnemen van een Herbergier, was een ander stel helaas al geïnteresseerd in Herbergier Piershil. Groot was toen de verrassing toen we in november toch gebeld werden met de vraag of we misschien interesse hadden in Herbergier Piershil.

“We hebben de wildste dromen gehad en nu ging het gebeuren”
 

Dit was even slikken, omdat onze tweede dochter net twee weken ervoor geboren was. Toch besloten we het - na goed het goed overdacht te hebben - om het erop te wagen. Met de vorige ondernemers Gerard en Digna zijn we in gesprek gegaan. De sleutel tot het succes was het vertrouwen tussen ons en de afzwaaiende ondernemers Gerard en Digna.
 

Sleutel tot succes

Heel veel is in de aanloopperiode aan bod gekomen. Van bedrijfsonderzoeken tot bokkenpoten van de bakker op de hoek… Het in gesprek gaan en andere Herbergiers bezoeken is ontzettend waardevol en zijn we gastvrij ontvangen. Het was een intensieve periode, vooral omdat Matthijs tot eind augustus bij zijn vorige werkgever werkte. Maar het proces van overname zelf is organisch verlopen. Beetje bij beetje zijn we naar het ondernemerschap gegroeid. Blij zijn we met de begeleiding en ondersteuning van Herbergierontwikkelaar De Drie Notenboomen.

Vals alarm

En toen was het zover! Op 1 september 2019 kregen we de sleutel in de hand en waren we de kersverse ondernemers van Herbergier Piershil. We waren enorm trots op onze onderneming en heel nieuwgierig naar het leven in de Herbergier. We hebben de wildste dromen gehad en nu ging het gebeuren.

“Met een geweldig team kan je de gasten een mooie dag laten beleven”
 

Nadat we afscheid hadden genomen van de oude ondernemers zijn we begonnen met ons nieuwe avontuur. Dit werd bruut verstoord door het brandalarm dat de eerste nacht afging. Matthijs hees zich snel in zijn kleding om te kijken wat er aan de hand was. Gelukkig was het een vals alarm.

Spijt?

De eerste maanden waren intensieve, maar mooie maanden. Als gezin je druk maken over een defecte lift ‘s avonds en al de bewoners beneden moeten slapen. Maar ook samen met de bewoners koffie drinken en muziek maken. Het is heel leuk te zien dat onze bewoners van onze twee dochter genieten. En wij genieten van de bewoners.

Of we spijt hebben van onze stap? Dat zeker niet. Het is een mooi avontuur, waarbij je met een geweldig team de gasten een gewone dag kan laten beleven. En dat is tegenwoordig bijzonder gewoon. 

Herbergier Piershil, verpleeghuis Rotterdam, dementiezorg Rotterdam, ouderenzorg Rotterdam, vacature verpleegkundige Rotterdam,

De Herbergier ligt in een landelijke omgeving en heeft in de lente en zomer een prachtige bloementuin waar bewoners en medewerkers genieten. 

Delen: