Gezocht zorgondernemers Herbergier in Noorwegen

HB Norge
Zorgondernemerschap

Ben je klaar voor een nieuw avontuur? Wil jij een zingevende leefwijze waarbij je kunt bouwen aan bijzondere dementiezorg? En ben je een ervaren HBO-verpleegkundige en – samen met je partner – toe aan een nieuwe uitdaging? Lees dan snel verder. Wij zoeken namelijk een gedreven ondernemersstel dat hun eigen Herbergier in Noorwegen gaat starten.

De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening voor 16-18 tot mensen met dementie, die 24-uurszorg nodig hebben. Zelfstandig wonen lukt niet meer, maar in een Herbergier letten we vooral op wat de mensen nog wel allemaal kunnen. Elke bewoner heeft een mooi eigen vertrek met eigen meubels. De bewoners en de zorgondernemers wonen en leven er op een zo gewoon mogelijke manier samen. Korte communicatielijnen, warmte en persoonlijke aandacht staan er centraal.

Er zijn 45 Herbergiers verspreid over heel Nederland. We groeien sterk en breiden uit naar andere landen in Europa. De eerste Herbergier Noorwegen wordt nu gebouwd in JØLSTAD (Gemeente Ringsaker). De oplevering van het pand is gepland voor medio 2023.

Wat gaan jullie doen?

 • Als ondernemers ben je het centrale aanspreekpunt en eindverantwoordelijk voor de gehele bedrijfsvoering en de kwaliteit van de zorg in jouw Herbergier.
 • Elke Herbergier wordt opgeleverd met een inpandige ondernemerswoning. Zo kunnen jullie de bewoners en hun familie een dagelijks vertrouwd gezicht bieden.
 • Jullie zorgen voor werving en selectie van de 16-18 bewoners en biedt hen een warm en veilig thuis.
 • Je stelt zelf het team van circa 15-20 medewerkers samen en zorgt voor de selectie, aansturing en begeleiding.
 • Je onderhoudt contacten met externe zorgverleners (zoals huisartsen en fysiotherapeuten), ambtenaren van de gemeente en de directe omgeving (zoals buurtbewoners, maatschappelijke organisaties en de lokale middenstand).

Wat hebben jullie ons te bieden?

 • Jullie zijn levenspartners van elkaar.
 • Minstens één van jullie twee is HBO-verpleegkundige met ruime ervaring en jullie hebben beiden affiniteit met de doelgroep.
 • Leidinggevende ervaring van één van de twee is een must.
 • Jullie wonen momenteel in Noorwegen of zijn bereid daarheen te verhuizen.
 • Jullie hebben een uitstekende beheersing van de Noorse en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling. Beheersing van de Nederlandse taal is een pre.
 • Kwaliteitsgericht: jullie zorgen voor optimale kwaliteit van de dienstverlening en de bedrijfsvoering. Je weet invulling te geven aan de visie van de Herbergier zonder uit het oog te verliezen dat er wettelijke kaders zijn, waar je als Herbergier aan moet voldoen.
 • Goede coach: je bent in staat de capaciteiten van de medewerkers te optimaliseren door het geven van constructieve feedback. Je kunt indien nodig ook aansturen op gedragsverandering.
 • Betrokken en stressbestendig: je biedt de bewoners veiligheid, geborgenheid, vertrouwen en warmte. Je zorgt voor rust en regelmaat. Je bent als zorgondernemer zichtbaar in de Herbergier.

Wat bieden wij jou?

 • Als ondernemers van een Herbergier is het salaris het resultaat van de bedrijfsvoering. De ervaring leert, dat het makkelijk mogelijk is om een goed salaris over te houden.
 • Jullie staan er niet alleen voor. In Noorwegen is er voldoende begeleiding om te helpen bij de invoering van een elektronische patiëntendossier, een kwaliteitssysteem of bij uitdagingen in werk gerelateerde situaties. In Nederland staat een team van experts klaar om te ondersteunen op het gebied van PR en communicatie, HR, vastgoed en financiën.

Over ons

De Drie Notenboomen (DDN) is de grootste franchiseorganisatie in de Nederlandse zorg. Onze missie is om de gezondheidszorg leuker, persoonlijker en goedkoper te maken. Hiervoor ontwikkelen wij een netwerk van kleinschalige woonvoorzieningen voor verschillende doelgroepen met een zorgvraag. In onze vier concepten – Thomashuis, Herbergier, Zorgbutler en Thomas Op Kamers – gaan zorg en wonen voor specifieke doelgroepen hand in hand. Alle locaties worden geleid door zelfstandige, bevlogen zorgondernemers. Kleinschaligheid, ondernemerschap en keuzevrijheid staan centraal in alles wat we doen. We ondersteunen ruim 165 vestigingen verspreid over Nederland, blijven deze uitbreiden en verbeteren en werken aan de ontwikkeling van nieuwe zorgformules in Nederland en in het buitenland.

Interesse?

We zien je reactie graag tegemoet. Wij werken in Noorwegen samen met BV Placement AS. Je kunt je CV en motivatie sturen naar Gert Rietman, senior adviseur bij Placement, via gert.rietman@placement.no. Hij is telefonisch bereikbaar via 0047 9285 4190. Voor inhoudelijke vragen over de functie kun je contact opnemen met Toon Biezenaar, Expert Werving & Selectie van De Drie Notenboomen. Hij is bereikbaar via toon.biezenaar@dedrienotenboomen.nl en via telefoonnummer 088 – 202 29 00.

Delen: