Nieuwe zorgondernemers nemen het roer over bij Herbergier Gouderak

Zorgondernemers Herbergier Gouderak
Zorgondernemerschap

Vera Dongelmans-Blom en Dave Dongelmans staan aan de vooravond van een nieuw avontuur. Samen met hun twee kinderen en drie katten gaan ze per 1 februari samenwonen met zestien ouderen met dementie in Herbergier Gouderak. Het is een droom die uitkomt voor het stel.

Tijdens haar opleiding tot verpleegkundige belandde Vera jaren geleden als stagiaire bij Herbergier Zoetermeer. Al op de derde dag van haar stage wist ze: 'Ik wil hier nooit meer weg.' Na het succesvol afronden van haar stage kreeg Vera een vast contract aangeboden en bleef ze trouw aan de Herbergier. In de afgelopen jaren heeft ze in diezelfde periode met succes twee specialisaties in de zorg afgerond, waarna het steeds meer ging kriebelen om een eigen Herbergier te runnen.  

Dave komt uit een hele andere sector. Hij heeft een achtergrond in de bouw en fungeerde de laatste jaren als asbestanalist. Als echt mensenmens en onderdeel van een ondernemersfamilie besloten Vera en Dave in maart 2023 de sprong te wagen. Ze begonnen aan het selectietraject voor het zorgondernemerschap. Hun grote droom wordt werkelijkheid nu ze eindelijk hun eigen Herbergier in Gouderak gaan runnen. Vera neemt daarom afscheid van Herbergier Zoetermeer.  

Het stel - dat van Zoetermeer naar Gouderak verhuist - heeft twee kinderen: Dochter Sophie is tweeënhalf jaar oud en zoon Jaimy is elf jaar oud. De oudste vindt het spannend, maar vooral heel leuk. Vader Dave vertelt trots: “Onze zoon Jaimy heeft al fruit gesneden met de ouderen en kijkt het meest uit naar het organiseren van een pannenkoekenmiddag en het bakken van cupcakes en brownies met de bewoners.” 

Vera vervolgt: “Onze kleine Sophie geeft regelmatig aan dat ze graag mee wil naar de ouderen in aanloop naar de verhuizing. Jaimy praat zelfs al over zijn mogelijke betrokkenheid bij de Herbergier als hij ouder is. Zo heeft hij het er nu al over dat hij later wellicht een huiskamerdienst zou willen draaien.” 

Kids HB Gouderak

“Iedereen moet op deze manier oud kunnen worden” 

Vera heeft in Zoetermeer al ervaren hoe warm en liefdevol de dementiezorg binnen de Herbergier is. Ze vindt het prachtig om nu de drijvende kracht achter de werkvloer te kunnen zijn: “Een uitdagende combinatie van ondernemen en zelf bijspringen in de zorg: daar kijk ik enorm naar uit.” 

Dave deelt deze visie: “Iedereen in Nederland zou op deze manier oud moeten worden. Ik kijk ernaar uit om de bewoners van elke dag te laten genieten en probeer altijd overal een positieve draai aan te geven.” 

Passie voor persoongsgerichte zorg  

Het stel kan niet wachten om écht een thuis van de plek te creëren: “We willen het huiselijk en gezellig maken. We wonen straks met z’n allen in één huis. Elke bewoner heeft zijn/haar eigen appartement. Waar Vera en Dave het meest naar uitkijken, is het mensen naar de zin maken. Vera: “Het verwennen van de mensen. Persoonsgerichte zorg bieden en genieten van de momenten. Het is belangrijk dat er tijd is voor eenieder.”  

Opendeurenbeleid 

Het opendeurenbeleid van de Herbergier is iets wat het toekomstige zorgkoppel erg aanspreekt. Bewoners mogen gaan en staan waar ze willen. “Juist als je iets niets mag, wil je het, leert onze ervaring. Wij zijn van mening dat op het moment dat bewoners het naar hun zin hebben, ze ook niet van huis weglopen. De Herbergier moet een fijne plek zijn om te wonen en te werken.” 

Wil jij het team komen versterken? 

Vera en Dave geloven dat samenwerken de sleutel is tot succes en kijken uit naar nieuwe enthousiaste collega's. Ben jij sociaal, een echte teamspeler en heb je een warm hart voor ouderen? Lijkt het je geweldig om mensen met geheugenproblemen een prachtige dag te bezorgen? En wil je graag betekenisvol bezig zijn binnen een kleinschalige woonomgeving waarin je écht tijd hebt voor de bewoners? Aarzel dan niet en neem contact op met Vera en Dave. Wellicht verwelkomen ze jou binnenkort in hun team. 

Emailadres: dave@gouderak.herbergier.nl 
Telefoonnummer: 0182-765 028  

Delen: