Vers van de pers: de Dwarskijker congreseditie

Dwarskijker
Laura van Elst

Wie aanwezig was bij de wondere wereld van dementie heeft hem wellicht al gezien: de gloednieuwe Dwarskijker congreseditie. Acht pagina’s vol interviews, blogs en foto’s over actuele thema’s in de dementiezorg.

De krant bouwt verder op topics die dit najaar tijdens diverse congressen (de wondere wereld van dementie, Hét Dementie Congres en Nursing Experience) worden besproken.

De zin en onzin van medicatie

Psychogeriatrie en gedragsmedicatie gaan vaak nog hand in hand. Waarom eigenlijk? Volgens Patrick de Kort – zorgondernemer van Herbergier Tilburg – zit een deel van de oorzaak in gesloten deuren. “Mensen opsluiten roept verzet en onrust op”, vertelt Patrick in een interview met Dwarskijker. In Herbergier Tilburg wordt het daarom over een andere boeg gegooid en dient gedragsmedicatie als laatste redmiddel.

Of ontdek de blog ‘Bewoners aan de wandel’ van zorgondernemer Martien Groenevelt. Hij schrijft over enkele bewoonsters die op soloavontuur gingen en bijzondere dingen meemaakten.

Kleinschalige zorgwereld

We spreken ook met Claudia van der Toorn, zorgondernemer van Herbergier Den Haag. Zij vertelt in ‘Zorgondernemer in de schoolbanken’ over de minor psychiatrie en over de dementiezorg van vroeger en nu. 

De vraag naar kleinschalige woonvoorzieningen neemt de komende jaren fors toe. Maar wie trekt de kar? Dat en nog veel meer lees je in de gloednieuwe Dwarskijker Herbergier congreseditie. Benieuwd? Lees de Dwarskijker dan hier online. Aanwezig op Hét Dementie Congres of de Nursing Experience? Vergeet dan niet bij onze stand een exemplaar mee te nemen.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!