Vers van de pers: Dwarskijker 3

Dwarskijker
Jan de Gier

Vanaf vandaag is de nieuwe Dwarskijker uit! 24 pagina's vol interviews, columns, foto's en artikelen over het thema 'Werken in de zorg (van morgen)'. Met daarin uiteraard ook weer aandacht voor de Herbergier. Meer info vind je op www.dwarskijker.nl!

Het was voor De Drie Notenboomen, ontwikkelaar van de Herbergier-formule, weer een waar genoegen om de pen ter hand te nemen en prikkelende, mooie/leuke en inspirerende verhalen, visies en ideeën te verzamelen in deze ouderwetse gazet. Niet alleen puttend uit uit de eigen organisatie, maar juist ook daarbuiten.

Thema van de krant is Werken in de zorg (van morgen) en het waren de berichten over personeelstekorten, ziekteverzuim en het imagoprobleem die het startsein gaven en de koers bepaalden. Want is het enkel kommer en kwel of gloort er wellicht ook nog hoop aan de zorghorizon?

Dwarskijker 3 is een ontdekkingstocht van 24 pagina's geworden langs tal van initiatieven die elk op hun eigen manier laten zien dat zorgend Nederland niet bij de pakken neer is gaan zitten. Artikelen dus over zij-instromers, carrière-switchers en een dappere directeur van een verzorgingshuis die een wel heel bijzondere manier vond om het imago van de zorg een boost te geven.

Zorg van morgen

We spreken ook Frank Bluiminck van de VGN en een jonge verpleegkundige die zijn zorgavonturen beschrijft in blogs. We plaatsten ook het verhaal van een Herbergier-medewerker en spraken een drietal Herbergiers over hun rol als werkgever. We richten onze Dwarskijkersblik ook op de toekomst en spreken met Cathy van Beek, kwartiersmaakster duurzame zorg bij het Ministerie van VWS. En zijdelings natuurlijk ook aandacht voor innovaties in de zorg. Hoe wordt daar tegenaan gekeken? Een gruwel die de menselijkheid in de zorg aanvalt, of een zegen die de menselijkheid juist ten goede komt?

Kortom: genoeg te lezen!

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!