Herbergier Bartlehiem eerste rang tijdens elfstedenzwemtocht

Bewoners Herbergier Bartlhiem wachten op Maarten van der Weijden
Uit de huizen
Jan de Gier

Tot twee keer toe passeerde Maarten van der Weijden de Herbergier in Bartlehiem, gelegen op steenworp afstand van het beroemde bruggetje. En tot twee keer toe zaten de bewoners eerste rang aan de kade om hem aan te moedigen. “Vanochtend aan het ontbijt had een aantal bewoners het er nog steeds over.”

Heel Friesland liep uit en ook Bartlehiem werd overspoeld door toeschouwers van heinde en verre. Oeds en Judith Visser, zorgondernemers van Herbergier Bartlehiem, kijken er met een goed gevoel op terug. “Het was hier echt een drukte”, vertellen ze. “We zaten met onze bewoners aan de kade achter ons huis. Een aantal van ons ‘s ochtends vroeg al om 05.45 uur toen hij voor het eerst langs kwam.”

Kennismaken

’s Middags werd het drukker en drukker en maakten tientallen mensen gebruik van het terrein van de Herbergier om een goed plekje te bemachtigen. “Eigenlijk wel heel leuk”, vertelt Oeds. “Niet iedereen weet dat dit een kleinschalige woonvoorziening is voor mensen met geheugenproblemen. Dus die hebben er op deze manier nu kennis mee gemaakt.”

Maarten van der Weijden passeert Herbergier Bartlehiem

Video: Maarten van der Weijden passeert Herbergier Bartlehiem

De bewoners genoten met volle teugen van al het bekijks dat voorbijtrok over het water. Genoten bovendien allemaal op hun eigen manier. Sommigen maakten het heel bewust mee, zo vertellen de zorgondernemers. “Vanochtend aan het ontbijt hadd een aantal bewoners het er nog steeds over. Het was ook indrukwekkend natuurlijk. Al die bootjes en al die mensen. Ja, het was – net als vorig jaar - heel mooi om te zien.”

Bekijk hieronder nog een aantal foto's van Herbergier Bartlehiem

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!