•  

Herbergier Piershil

Zorgondernemers Nanja en Matthijs Bakker heten u van harte welkom op deze site! Heeft u vragen of wilt u meer weten over onze Herbergier? Neem gerust contact met ons op middels de contactgegevens onderaan deze pagina.

Wonen in Piershil

Onze Herbergier 'staat' op het eiland de Hoeksche Waard, in de dorpskern van Piershil dat valt onder de gemeente Korendijk. Piershil is een klein dorpje in een landelijke omgeving met zo'n 1650 inwoners. Het dorp ligt op nog geen half uur rijden van Rotterdam.
Het pand waarin de Herbergier is gevestigd, is een monumentaal boerenhuis dat volledig verbouwd en aangepast is. Nu doet het dienst als thuis voor 16 gasten met geheugenproblemen. Een prachtige plek, met mooi aangelegde tuin in een rustiek dorpje. 

Bewoners

Alles wat we doen, doen we voor onze bewoners. Onze missie? Onze bewoners een zo goed mogelijk thuis bieden door structuur te geven aan de dag en door de menselijke maat te behouden. 
Onze bewoners hebben geheugenproblemen, zoals dementie. Dit geeft belemmeringen in het dagelijks functioneren en maakt dat ze niet langer zelfstandig kunnen wonen. In onze woonvorm proberen we deze overgang van leefsituatie zo comfortabel mogelijk te maken en te laten aansluiten op de leefsituatie die de bewoners gewend waren. Wat hierbij helpend kan zijn, is de betrokkenheid van geliefden zoals de partner, (klein)kinderen en andere familieleden.

In onze Herbergier staat de dag van vandaag centraal. Zo genieten onze gasten in het zonnetje in de mooi aangelegde tuin, eten we een versbereide maaltijd met een eitje van onze eigen kippen of gaan we onder begeleiding gezellig samen een boodschap doen. We vinden het belangrijk om naar elkaar te luisteren en iedere dag weer te ontdekken wie onze bewoners zijn en waar de waarde in het leven zich bevindt. Waar zit de pijn en waar zit de vreugde? Wat helpt om de pijn te verlichten en hoe delen we in die vreugde? Bij de Herbergier in Piershil bieden we geen standaard hulp voor iedereen, maar richten we ons op de unieke persoon. Zoals bij alle Herbergiers in Nederland is de open deur kenmerkend. De Herbergier is het thuis van onze bewoners vanzelfsprekend is bezoek de hele dag welkom.

Indeling

Herbergier Piershil telt 16 kamers, variërend in grootte van 27 m2 tot 53 m2. Elke kamer heeft een eigen badkamer met douche, wastafel en toilet. Om het de gasten zo aangenaam mogelijk te maken, kan de kamer naar eigen smaak worden ingericht. Op de begane grond bevinden zich vijf kamers en de gezamenlijke woonkamer met open keuken. Op de eerste verdieping zijn zeven kamers en op de derde verdieping vier. De Herbergier is rolstoeltoegankelijk en voorzien van een lift. Over maaltijden of de was hoeft familie zich niet druk te maken. Onze verzorging is inclusief dagelijks versbereide maaltijden en wasservice.

Zorgondernemers Piershil
De ondernemers

Wij zijn Nanja en Matthijs Bakker en al 20 jaar werkzaam in de gezondheidszorg. Nanja als oncologieverpleegkundige en Matthijs in verschillende rollen in de ouderenzorg. De droom om een eigen Herbergier over te nemen bestond al ruim 8 jaar en deze is in september 2019 werkelijkheid geworden toen we de Herbergier in Piershil overnamen. Samen met onze dochters Anne-Lynn en Rosa-Lynn  en onze zoon Joshua wonen we in de Herbergier. En met ons mooie team bieden we onze gasten een warm en fijn thuis.

Herbergier Piershil

Voorstraat 20a
3265 BV Piershil
Zuid-Holland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu