•  

Herbergier Schiedam

Onze Herbergier in Schiedam bevindt zich in de Nieuwstraat in de oude binnenstad van Schiedam. Vanaf eind 2024 zullen wij hier als zorgondernemers met ons gezin, samen met 19 mensen met dementie wonen.

In 1815 werd het pand dat nu Herbergier is gebouwd als diaconiehuis, een ziekenhuis voor armen. Tevens heeft het gediend als weeshuis in een latere periode. In 1972 werd het verbouwd en kwam op de zolder van het pand een theater met zo'n honderd zitplaatsen. In 2004 kwam er een einde aan de theatervoorstellingen en werd de Teerstoof gedurende enkele jaren een filmhuis. Momenteel is een grote renovatie gaande waarbij deze monumentale panden met elkaar verbonden worden om straks dienst te kunnen doen als warm en veilig woonoord.

Om samen een Herbergier te mogen gaan starten zien wij als zorgondernemers als een prachtige kans. We bieden vanaf eind dit jaar een warm thuis aan ouderen met dementie uit de omgeving van Schiedam. In onze visie is een thuisgevoel niet mogelijk zonder deze essentiële 6 kernwaarden: vertrouwen, veiligheid, comfort, geborgenheid, gezelschap en routines. We richten de zorg dusdanig in samen met ons nieuwe team, dat deze 6 kernwaarden in de zorg geboden zal worden.

Het is voor ons belangrijk dat, ook voor iemand die mogelijk minder of geen besef van tijd heeft, ieder moment van de dag waardevol is.

Bent u op zoek naar een warm thuis voor uw naaste met dementie, en heeft u vragen over het wonen in de Herbergier? Neem vooral contact met op ons. 

Als je als zorgverlener op zoek bent naar een nieuwe baan, houd deze pagina dan in de gaten. Binnenkort volgen hier vacatures voor o.a. VIG-ers, Helpenden, een kok, huishoudelijke hulp en meer.

Interesse om te wonen in deze Herbergier?

Vul het contactformulier in

Open het formulier
Zorgondernemers Herbergier Schiedam
De ondernemers

Herbergier Schiedam is onze droom die werkelijkheid wordt. Wij zijn Sander en Talitha Jacobi en zijn de zorgondernemers die Herbergier Schiedam runnen. We hebben allebei veel werkervaring in de gezondheidszorg. Talitha deed zo’n dertig jaar geleden haar intrede in de zorg in een verpleeghuis op een (gesloten) PG-afdeling. Hierna werkte ze als verpleegkundige in een perifeer ziekenhuis op verschillende afdelingen met als laatste afdeling de Intensive care. Ze heeft veel ervaring opgedaan op verschillende gebieden, zowel op verpleegkundig vlak, als andere nevengebieden zoals Kwaliteit en Veiligheid en als praktijkopleider.

Sander heeft ook een ruime staat van dienst in de gezondheidszorg. Hij begon als verpleegkundige in de thuiszorg en ging vervolgens aan de slag in een topklinisch ziekenhuis op verschillende afdelingen. Hij werkte hierna hij op een spoedeisende hulp en ontwikkelde zich later als manager van dit ziekenhuis. Na geruime tijd in het ziekenhuis gewerkt te hebben stapte hij over naar de eerstelijnszorg als manager van een huisartsenpost.

Wij wonen bij de Herbergier samen met onze tienerzonen, onze twee honden en twee poezen.

Herbergier Schiedam

Nieuwstraat 12
3111 JP Schiedam
Zuid-Holland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu