•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Tiel

Het leven verder leven in de Herbergier. Dat is ons credo. Samen met een enthousiast team bieden wij persoonlijke aandacht en begeleiding bij het dagelijkse leven van de bewoners. Ondersteuning die aansluit op de behoeften van de bewoners. Dankzij het kleinschalige karakter zijn de lijnen kort, is er altijd een vast aanspreekpunt voor bewoners en familie en kunnen we focussen op datgene waar het om draait: het geluk van de bewoner.

In Herbergier Tiel hebben wij oog voor wie iemand nu is, maar we kijken ook naar de mens achter de dementie. Iedereen is waardevol en kan zichzelf zijn. Daarom passen we onze ondersteuning zoveel mogelijk aan op de levensgeschiedenis van onze bewoners. Zij zijn niet gebonden aan de medewerkersroosters, maar volgen het dagritme zoals ze dat zelf gewend zijn. Denk aan opstaan, lichaamsverzorging of bezoek ontvangen. Iedereen doet zoveel mogelijk naar eigen kunnen en in eigen tempo. Samen vormen we een groot huishouden en een veilige haven met een warme club mensen. Waar bewoners hun eigen leven blijven leiden tot hun levenseinde.

Midden in de stad, op loopafstand van de natuur

In hartje Tiel vind je onze Herbergier. Herbergier Tiel telt 15 comfortabele appartementen. Elke bewoner richt zijn vertrek naar persoonlijke smaak en met eigen meubilair in. Ieder appartement beschikt over een privébadkamer met douche en toilet. Een aantal appartementen heeft een aparte slaapkamer en is geschikt voor bewoning door 2 personen.

Wie een bezoekje brengt aan Herbergier Tiel, ziet direct de rijke geschiedenis. Tijdens de renovatie zijn zoveel mogelijk authentieke details van het voormalig Oud- Burger Mannen- en Vrouwenhuis uit 1804 bewaard gebleven. De algemene ruimten zijn in de stijl van het pand ingericht en bestaan uit een eetkamer, regentenkamer, lounge en tuin.

Zowel de stad als de natuur is binnen handbereik. Herbergier Tiel ligt op 1 minuut lopen van het centrum, wat bewoners de ideale gelegenheid biedt om bijvoorbeeld een wandeling te maken, winkeltjes te bekijken of een bezoekje aan de bakker te brengen. Tegelijkertijd is de natuur rondom de Waal op 5 minuten afstand. Al met al een ideale uitvalsbasis voor zowel de stads- als de natuurliefhebber. Als Herbergier zoeken wij graag de verbinding met de omgeving. Wij vinden namelijk dat mensen met dementie zich niet moeten aanpassen aan de zorg, maar dat de zorg zich moet aanpassen aan elk individu. Daarom verloopt het leven in de Herbergier zo gewoon mogelijk.

Ondernemersfoto
De ondernemers

In 2021 gingen wij - René en Judith Staakman - op zoek naar een liefdevol thuis voor Judiths vader, die Alzheimer heeft. Eerder had haar moeder vanwege haar vasculaire dementie in het verpleeghuis gewoond. Door die ervaring wilden we verder kijken dan de reguliere zorg. In Herbergier Zoetermeer viel direct de vrijheid, focus op welzijn, aandacht, rust en gezelligheid op. Zo’n liefdevol en waardig thuis wilden wij ook bieden. Judith heeft jarenlang in het ziekenhuis gewerkt als verpleegkundig specialist. René is registeraccountant en heeft al 10 jaar de wens om een kleinschalig thuis op te zetten voor mensen met dementie: een maatschappelijke onderneming waarmee we echt iets voor de medemens kunnen betekenen. Toen we met de Herbergier in aanraking kwamen, raakten we allebei verliefd op de visie om bewoners een warm thuis te bieden waar zij hun leven zo gewoon mogelijk kunnen voortzetten. Sinds 1 maart 2021 zijn wij de zorgondernemers van Herbergier Tiel. Ons uitgangspunt is om naar de mens te kijken in plaats van de ziekte, te focussen op welzijn en verbinding te maken met de omgeving.

Herbergier Tiel

Ambtmanstraat 24
4001 MC Tiel
Gelderland
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu