100 kaarsjes voor meneer Riepma: ‘Er was veel interesse’

Een gezellige lunch met zijn kleindochter en een bezoekje van de burgemeester in Herbergier Tiel. Het 100ste levensjaar van Willem Riepma ging gisteren niet onopgemerkt voorbij. “Blijkbaar wil iedereen 100 jaar oud worden, want er was veel belangstelling voor. Als niemand iets had gezegd, zou ik het niet zo snel gemerkt hebben dat 100 jaar speciaal is”, lacht meneer Riepma.

Hoewel de wandelingen korter zijn dan vroeger, loopt meneer Riepma nog elke dag ruim een half uur. “Dan wandel ik naar de Waal. Tiel ligt wat dat betreft heel mooi. Als ik behoefte heb om mensen te observeren, wandel ik door de stad. Ik kan mijzelf goed redden.” Daarnaast leest hij veel. “Nu een boek over de ontwikkeling van de mens.”

Elke morgen ontbijt meneer Riepma op zijn gemak. Dat kan zowel in zijn eigen appartement als gezamenlijk beneden. Hoewel zijn vier kleinkinderen en vier achterkleinkinderen niet om de hoek wonen, ziet hij ze regelmatig. “Dan bellen ze of ze langs kunnen komen.” Visite ontvangt hij in zijn appartement. “Ik heb een ruime kamer met badkamer. Van mijn eigen meubilair van vroeger heb ik ook mijn eethoek meegenomen. Mijn kleindochter komt namelijk weleens eten.” Dan wordt er door de Herbergiermedewerkers een maaltijd bereid en naar zijn vertrek gebracht. “Net als in een hotel, waar je op je kamer wordt bediend.”