•  
  •  
  •  

Herbergier Vlijmen

Een kleinschalige woonvoorziening voor ouderen met dementie.

In het Brabantse Vlijmen - op enkele minuten van Den Bosch - vind je een prachtig monumentaal pand. 'Mommersteeg' staat nog op de gevel, een verwijzing naar het familiebedrijf in graszaden dat hier jarenlang kantoor hield. Loop je om ons gebouw heen dan sta je in de grote tuin: appelbomen, rondscharrelende kippen en een kas waar de huiskoks regelmatig hun groenten vandaan halen. 

Momenteel bieden wij aan 19 ouderen een warm en liefdevol thuis waarin ieder zichzelf mag zijn. De bewoners hebben als gemeenschappelijke deler dat thuis wonen niet meer gaat en daarom in aanmerking komen voor 24-uurs zorg middels een indicatie van het Centrum Indicatiestelling Zorg (CIZ). Onze visie is dat de bewoners zoveel als mogelijk het leven voort kunnen zetten zoals ze het thuis gewend waren binnen de mogelijkheden die zij hebben. 
Ons uitgangspunt is dan ook dat we kijken naar wat de bewoners nog wél kunnen en willen.

Doordat wij als zorgondernemers met ons gezin ook in de Herbergier wonen maken de bewoners nog deel uit van het gewone leven. Zo genieten zij er bijvoorbeeld van wanneer onze oudste twee kinderen van 13 en 10 in de ochtend naar school gaan met hun rugzak op, ze wensen hen dan een fijne dag of vragen bij thuiskomst hoe hun dag verlopen is. Onze jongste van 3 kan niks verkeerd doen want ja, 'het is een kind en er moet wel wat inzitten'. 

De kwaliteit van zorg beschouwen wij als vanzelfsprekend, het welzijn en het ritme van de bewoners staat voorop, gezellig samen genieten van het leven. We runnen dan ook samen met de bewoners een groot gezellig huishouden en leven samen het leven, afgestemd op ieders behoefte. 

Remco en Mariska Foppen
De ondernemers

Wij zijn Mariska en Remco Foppen en zijn per 1 april 2023 de nieuwe zorgondernemers van Herbergier Vlijmen. Samen met onze drie  kinderen van 12, 9 en 3 jaar hebben wij een privé woning in de Herbergier. Zo zijn wij voor de bewoners, hun naasten en onze medewerkers vrijwel altijd nabij en blijven de lijntjes kort. 

Mariska is van origine verpleegkundige en heeft de afgelopen jaren gewerkt als locatiemanager van meerdere verpleeghuizen. Remco heeft uitgebreide ervaring op het gebied van facilitair en ICT.  Al met al een gouden combinatie geloven wij om het wonen en werken voor onze mensen zo 'bijzonder gewoon' te laten zijn.

Herbergier Vlijmen

Wolput 72A
5251 CH Vlijmen
Noord-Brabant
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu