•  
  •  

Herbergier Voorthuizen

Herbergier Voorthuizen

In juni 2023 opent Herbergier Voorthuizen naar verwachting haar deuren. De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met geheugenproblemen zoals dementie liefdevolle zorg, aandacht, gezelligheid en nabijheid ervaren. Edith en René Til worden de zorgondernemers van Herbergier Voorthuizen, voorheen brasserie restaurant Buitenlust, een begrip in Voorthuizen. Het karakteristieke pand ligt dichtbij de kern van het centrum van Voorthuizen. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het bos is dichtbij. Er zijn 16 kamers, die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Iedere kamer is voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een opendeurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid is een groot goed.

Buitenlust Hotel

Buitenlust Herbergier Voorthuizen

“Buitenlust" had vroeger meer het karakter van een stations koffiehuis. Het pand werd in 1903 gebouwd in opdracht van Willem Bos. Hij had hiervoor een stuk grond naast zijn woonhuis gekocht. In november 1903 werd "Buitenlust'' geopend. Waarschijnlijk zal de naam zijn oorsprong vinden in het feit dat het voor de heer Bos een lust was om buiten te leven. Zo rond de eeuwwisseling was het dorp Voorthuizen trouwens nog maar erg klein, dus ,buiten' was je al erg gauw. “Buitenlust" voorzag in een grote behoefte bij de reizigers die gebruik maakten van de spoorlijn Ede-Nijkerk. Weliswaar bezat het station Voorhuizen aan de Stationsstraat (thans De Ruyterlaan), tweede en derde klas wachtkamers maar het spreekt vanzelf dat men hier geen consumpties kon gebruiken.

Kosten voor zorg en wonen

Bewoners hebben als gemeenschappelijke overeenkomst dat thuis wonen minder goed gaat en daarom in aanmerking komen voor 24-uurs zorg middels een indicatie van het CIZ. De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. 

Familie Til | Herbergier Voorthuizen
De ondernemers

Wij, zorgondernemers Edith en René Til, zijn allebei verpleegkundige.  Wij hebben ons allebei na andere maatschappelijke functies te hebben beoefend, ons omgeschoold tot verpleegkundige. Beide hebben we gewerkt op verschillende afdelingen in het ziekenhuis en daar hebben we elkaar ontmoet. René heeft daarna ook een aantal jaren gewerkt in het Hospice in Vleuten. Voordat hij verpleegkundige werd heeft hij gewerkt in de zakelijke markt als accountmanager. Edith heeft voordat zij verpleegkundige werd ervaring opgedaan in de administratieve sector.

Samen hebben wij al jaren de droom om een zorgonderneming te starten en onze eigen kijk op zorg te realiseren. Nu komt onze droom uit door een Herbergier te starten. Wij vinden het waardevol en belangrijk dat bewoners zolang mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen behouden en daarin zo goed en liefdevol mogelijk gefaciliteerd worden.

Als zorgondernemers gaan we met onze 3 kinderen zelf ook in de Herbergier wonen. Zo zorgen we voor continuïteit van goede zorg en korte communicatielijnen met betrokkenen, zonder een wirwar aan administratie en regels.

Herbergier Voorthuizen

Hoofdstraat 89
3781 AC Voorthuizen
Gelderland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:
René: 06-27317569 of Edith: 06-27350679

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.