•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Voorthuizen

Herbergier Voorthuizen

In juni 2023 opende Herbergier Voorthuizen haar deuren. De Herbergier is een kleinschalige woonvoorziening waar mensen met geheugenproblemen zoals dementie liefdevolle zorg, aandacht, gezelligheid en nabijheid ervaren. Edith en René Til zijn de zorgondernemers van Herbergier Voorthuizen, voorheen brasserie restaurant Buitenlust, een begrip in Voorthuizen. Het karakteristieke pand ligt dichtbij de kern van het centrum van Voorthuizen. Er zijn goede voorzieningen in de buurt en het bos is dichtbij. Er zijn 16 kamers, die elke bewoner naar eigen smaak kan inrichten. Iedere kamer is voorzien van een badkamer met douche, toilet en wastafel. Net als alle Herbergiers, hanteren wij een opendeurenbeleid. De bewoners kunnen in principe gaan en staan waar ze willen, vrijheid is een groot goed.

Buitenlust Hotel

Buitenlust Herbergier Voorthuizen

“Buitenlust" had vroeger meer het karakter van een stations koffiehuis. Het pand werd in 1903 gebouwd in opdracht van Willem Bos. Hij had hiervoor een stuk grond naast zijn woonhuis gekocht. In november 1903 werd "Buitenlust'' geopend. Waarschijnlijk zal de naam zijn oorsprong vinden in het feit dat het voor de heer Bos een lust was om buiten te leven. Zo rond de eeuwwisseling was het dorp Voorthuizen trouwens nog maar erg klein, dus ,buiten' was je al erg gauw. “Buitenlust" voorzag in een grote behoefte bij de reizigers die gebruik maakten van de spoorlijn Ede-Nijkerk. Weliswaar bezat het station Voorhuizen aan de Stationsstraat (thans De Ruyterlaan), tweede en derde klas wachtkamers maar het spreekt vanzelf dat men hier geen consumpties kon gebruiken.

Kosten voor zorg en wonen

Bewoners hebben als gemeenschappelijke overeenkomst dat thuis wonen minder goed gaat en daarom in aanmerking komen voor 24-uurs zorg middels een indicatie van het CIZ. De zorgkosten kunnen worden betaald vanuit het persoonsgebonden budget (PGB). Alle bewoners hebben een indicatie voor zorg vanuit de Wet Langdurige Zorg (WLZ). De huisvestingskosten worden betaald vanuit eigen middelen, AOW en/of pensioen. 

Familie Til | Herbergier Voorthuizen
De ondernemers

Zorgondernemers Edith en René Til, zijn allebei verpleegkundige.  Zij hebben zich na andere maatschappelijke functies te hebben beoefend, omgeschoold tot verpleegkundigen. Ze hebben op diverse afdelingen in het St. Antonius ziekenhuis Nieuwegein en Utrecht gewerkt en elkaar daar ook ontmoet. René heeft aansluitend ook een aantal jaren gewerkt in het Hospice in Vleuten. Voordat hij verpleegkundige werd was hij Account Manager in de zakelijke markt en Edith was werkzaam in de administratieve sector. Samen hadden zij al jarenlang de droom om een zorgonderneming te starten en zo hun eigen kijk op zorg te kunnen realiseren. In 2023 was het dan eindelijk zover. 


"Onze droom komt uit door deze Herbergier te starten. Wij vinden het heel waardevol en belangrijk dat bewoners zolang mogelijk zelf de regie over hun leven kunnen behouden en daarin zo goed en liefdevol mogelijk gefaciliteerd worden."


Als zorgondernemers wonen zij zelf met hun 3 kinderen ook in de Herbergier. Zo zorgen zij voor continuïteit van goede zorg en korte communicatielijnen met alle betrokkenen, zonder een wirwar aan administratie en regels. Kortom, focus en aandacht voor de zorg. 

Herbergier Voorthuizen

Hoofdstraat 89
3781 AC Voorthuizen
Gelderland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu