•  
  •  

Herbergier Wognum

Herbergier Wognum is gevestigd in een klooster uit 1870 en is in 2011 in twee jaar tijd volledig gerenoveerd en verbouwd.  in Vanaf 2013 is het klooster "omgedoopt" tot een herbergier en is sinds die tijd een warm en liefdevol thuis voor mensen met geheugenproblemen. Wij stimuleren bewoners om zo actief en zelfstandig mogelijk te blijven leven waarbij regie over het eigen leven centraal staat. Zo bieden wij alle ruimte om eventuele hobby’s uit te blijven oefenen en deel te nemen aan alledaagse huiselijke activiteiten.  Opstaan wanneer iemand dat wil, een krant lezen, een ommetje maken, een spelletje doen, aardappels schillen, was opvouwen, luisteren naar muziek of televisie kijken. Er wordt gemeenschappelijk gewoond en geleefd maar als er even geen behoefte aan is, kan ieder zich terug trekken in zijn of haar eigen kamer. Is dat bijzonder? Nee en ja, omdat zelfstandig wonen niet meer lukt is  de verleiding erg groot om alles uit handen te nemen. Maar waarom? Iemand die de datum niet kan onthouden of niet uit zijn woorden kan komen, kan nog zoveel meer. Daar richten wij ons in De Herbergier op. We doen zoveel mogelijk gewoon. En dat is, vreemd genoeg, heel bijzonder.

Zeventien unieke kamers!

In het klooster bevinden zich zeventien ruime kamers met eigen badkamer. De authentieke details van het klooster, geven samen met de ligging in het pand elke kamer een uniek karakter. Er is een lift in het gebouw aanwezig, zodat alle kamers goed bereikbaar zijn. Naast de eigen kamer kunnen bewoners ook gebruik maken van de verschillende algemene ruimtes. Zo kunnen zij genieten van een kopje koffie in de gezellige woonkeuken. De maaltijden worden opgediend in de algemene woonkamer waar ook regelmatig activiteiten plaats vinden, spelletjes worden gedaan of gezellig met andere bewoners kan worden gepraat. Voor degenen die van het buiten leven houden biedt de grote kloostertuin uitkomst, waar de appels en peren weelderig groeien, maar ook is het winkel gebied van Wognum op loop afstand,  zodat bewoners al dan niet met begeleiding naar de winkels kunnen gaan om wat te kopen, te genieten van een ijsje bij de bakker. of een drankje kunnen doen op het terras van dorpscafé Stam. Kortom; voor ieder wat wils, niets moet en veel is mogelijk. Bijzonder toch?

Natasja Dam
De ondernemers

Herbergier Wognum wordt sinds 2013 geleid door zorgondernemer Natasja Dam. Natasja is verpleegkundige  en werkt al 30 jaar in de zorg. Zij werkte onder andere in het AMC op de afdeling chirurgie en later in het Zaans Medisch Centrum waar zij naast haar werk als verpleegkundige op diverse afdelingen de opleiding tot kinderverpleegkundige en diabetes verpleegkundige heeft gedaan. Ook deed zij daar de opleiding zorginnovatie waarna zij de laatste jaren in het ZMC werkte als projectmanager op de afdeling kwaliteit. Daar deed zij veel ervaring op met het bevorderen en monitoren van kwaliteit in de zorg.

Natasja woont zelf ook in de Herbergier waardoor zij goed op de hoogte is van het welzijn van de bewoners en de lijnen met het team,  families en contactpersonen kort zijn.

Herbergier Wognum

Kerkstraat 70
1687 AS Wognum
Noord-Holland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu