•  
  •  
  •  
  •  
  •  

Herbergier Emmen

We hebben mooie appartementen vrij op het moment!

 

Warm en liefdevol thuis voor mensen met dementie

De bewoners in Herbergier Emmen ontvangen 24-uurszorg en begeleiding, gericht op het goede dat het leven nog te bieden heeft. Deze zorg houden we het liefst zo gewoon mogelijk, maar is tegelijk wel heel bijzonder. 

Een warm thuis

Herbergier Emmen is gehuisvest in de oude Dennenschool. Het gebouw straalt huiselijkheid uit door de traditionele architectuur en de warme aankleding. Elke bewoner heeft een ruim appartement met eigen badkamer en toilet. Het appartement kan naar eigen smaak worden ingericht. Er is een gezamenlijke woonkamer en een prachtige landelijke woonkeuken, waar elke dag vers wordt gekookt. Verder heeft de Herbergier een grote tuin, waar de hond, het konijn en de kippen gezellig rondscharrelen. 

Gastvrije zorg

Gastvrijheid betekent voor ons dat iedereen zichzelf mag zijn en dat bewoners nabijheid ervaren. De deuren van ons huis zijn open; bewoners kunnen lekker naar buiten en bezoekers zijn altijd welkom. 

De gastvrije zorg in Herbergier Emmen wordt gegeven door een team van enthousiaste en ervaren medewerkers. Zij proberen er met de bewoners elke keer weer een mooie dag van te maken. De aandacht van onze teamleden gaat maximaal naar de bewoners en minimaal naar papierwerk. 

Kosten voor zorg en wonen

Zorgkosten

De kosten voor de 24-uurszorg worden vergoed vanuit de Wet langdurige zorg (Wlz), via een persoonsgebonden budget (PGB). Mensen die bij ons komen wonen hebben een indicatie voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg (ZZP VV05).

Eigen bijdrage

Bij een PGB hanteert het CAK een kleine eigen bijdrage voor de Wlz, wat afhankelijk van het inkomen neerkomt op een paar tientjes tot een paar honderd euro per maand. 

Verblijfskosten

Het maandbedrag voor de verblijfskosten is afhankelijk van de grootte en ligging van het appartement en wordt uit eigen middelen betaald. In dit bedrag zijn alle kosten van het levensonderhoud inbegrepen, zoals de huur, heerlijke maaltijden, de schoonmaak en de was. Wonen in Herbergier Emmen is goed betaalbaar voor veel mensen.

Interesse om te wonen in deze Herbergier?

Vul het contactformulier in

Open het formulier
Zorgondernemers Alrik en Rianne
De ondernemers

Wij, Rianne en Alrik Aalbers, zijn de zorgondernemers van Herbergier Emmen. Wij zijn allebei HBO verpleegkundige. Na ruime ervaring te hebben opgedaan in de wijkverpleging en in de psychiatrie, geven wij nu alweer 9 jaar leiding aan onze prachtige onderneming. Wij wonen zelf ook in de Herbergier. Zo zorgen wij ervoor dat onze bewoners elke dag gastvrije zorg ontvangen en bijzonder gewoon kunnen wonen in Herbergier Emmen.

Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of kom gewoon een keertje op bezoek.

U kunt daarvoor een afspraak maken met Rianne: 06-83164206 of Alrik: 06-83163645. Van harte welkom!

Herbergier Emmen

Oude Roswinkelerweg 25
7822 AB Emmen
Drenthe
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu