•  

Herbergier Emmen

Herbergier Emmen biedt een warm thuis met gastvrije zorg aan 16 mensen met dementie.

De bewoners ontvangen 24 uurs verzorging en begeleiding, gericht op het goede dat het leven nog te bieden heeft. Deze zorg houden we het liefst zo gewoon mogelijk, maar is tegelijk wel heel bijzonder.

Een warm thuis

Herbergier Emmen is gehuisvest in de oude praktijkschool. Het gebouw straalt huiselijkheid uit door de traditionele architectuur en de warme aankleding. Elke bewoner heeft een ruime kamer met eigen badkamer en toilet. De kamer kan naar eigen smaak worden ingericht. Er is een gezamenlijke woonkamer en een prachtige landelijke woonkeuken waar elke dag vers wordt gekookt. Verder heeft de Herbergier een grote tuin en een hond, konijn en kippen. 

Gastvrije zorg

Gastvrijheid betekent voor ons dat bewoners, medewerkers en bezoekers zichzelf kunnen zijn, dat iedereen zich hier geliefd en gezien voelt. Verder betekent gastvrijheid dat de deuren van ons huis open zijn; bewoners kunnen lekker naar buiten en bezoekers zijn altijd welkom. 

De gastvrije zorg in Herbergier Emmen wordt gegeven door een team van enthousiaste en ervaren medewerkers. Zij proberen er met de bewoners elke keer weer een mooie dag van te maken. De aandacht van onze teamleden gaat maximaal naar de bewoners en minimaal naar papierwerk.

Kosten voor zorg en wonen

Mensen die bij ons komen wonen hebben een indicatie voor beschermd wonen met intensieve dementiezorg (ZZP VV05). Zorgkosten kunnen over het algemeen worden betaald vanuit een persoonsgebonden budget (PGB). De hotelmatige kosten (woon en verblijf, servicekosten, voeding, was) worden betaald vanuit eigen middelen zoals AOW en pensioen. Er zijn kamers in verschillende prijsklassen. 

De ondernemers

Wij, zorgondernemers Rianne en Alrik Aalbers, zijn allebei verpleegkundige. Voordat wij Herbergier Emmen startten werkte Alrik als verpleegkundige in de psychiatrie en Rianne in de wijk.

Als zorgondernemers wonen we met onze zonen zelf ook in de Herbergier. Zo zorgen we voor continuïteit van goede zorg en korte communicatielijnen met betrokkenen, zonder een wirwar aan administratie en regels. Neem gerust contact met ons op als u meer informatie wilt over onze Herbergier of kom gewoon een keertje op bezoek. U kunt daarvoor een afspraak maken met Rianne: 06-83164206 of Alrik: 06-83163645. Van harte welkom!

Herbergier Emmen

Oude Roswinkelerweg 25
7822 AB Emmen
Drenthe
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
06-83164206 & 06-83163645

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.