•  

Herbergier Harlingen

Herbergier Harlingen is een kleinschalige woonvoorziening voor mensen met geheugenproblemen zoals dementie. Onze dienstverlening richt zich op de huisvesting en ondersteuning van mensen met geheugenproblemen waarbij liefdevolle zorg, een veilige en warme woonomgeving en zorg op maat centraal staan. 

Locatie

Herbergier Harlingen is gevestigd in een monumentaal pand uit 1926 met Amsterdamse School-stijl invloeden middenin de Friese havenstad Harlingen. Het pand ligt op een centrale locatie waardoor winkels, horeca en recreatieve en gemeentelijke voorzieningen makkelijk bereikbaar zijn. Een wandeling door de stad of langs de haven, een bezoekje aan de bibliotheek of een drankje nuttigen op een van de terrassen met onze bewoners zijn eenvoudig te realiseren. Harlingen biedt alle gemakken van een stad en heeft daarnaast een dorps karakter.

Een moeilijk besluit

De overgang van een liefdevolle verzorging in de thuissituatie naar de beslissing dat het thuis niet meer gaat is groot en voor de toekomstige bewoner en het sociale systeem rond hem of haar vaak een moeilijk besluit. Het is een keuze die men maakt uit nood, omdat het thuis echt niet meer gaat. Om deze stap minder groot te maken zijn toekomstige gasten erbij gebaat dat zij zo gewoon mogelijk kunnen leven zoals zij dat zelf graag willen. Het bieden van zorg die aansluit bij de persoonlijke, individuele wensen en behoeften, waarbij men zelf zo lang mogelijk de regie over het eigen leven heeft is van cruciaal belang om de overgang van thuis naar de Herbergier prettig te laten verlopen. Een mantelzorger zal de zorg voor zijn of haar naaste makkelijker los kunnen laten wanneer men weet dat deze in een veilige, warme en huiselijke omgeving terecht komt en in goede handen is.

Ertoe doen

Wij geloven in een samenleving waarin iedereen ertoe doet en iedereen het recht heeft om zijn leven in te vullen zoals hij of zij dat wenst. Mensen met geheugenproblemen moeten niet integreren in de zorgwereld maar de zorgwereld moet integreren in de gewone wereld. Door de zorg te versimpelen en terug te gaan naar de basis, waarin zorg een middel is en niet het doel, zetten we de mens op de eerste plaats. Samen met ons team streven wij naar een optimale kwaliteit van leven voor onze bewoners. In onze Herbergier luisteren we naar de bewoners en stemmen we hun omgeving en onze zorg af op de specifieke wensen, behoeften en mogelijkheden van het individu. Hierbij betrekken we hun naasten. Hier staat niet de zorg centraal, hier staan mensen centraal.

Interesse?

Voor meer informatie of het ontvangen van een brochure kunt u een email sturen naar info@harlingen.herbergier.nl of bel ons op 0517-745400.

 

 Bekijk onze waarderingen op Zorgkaart Nederland en Zorgscore

Zorgkaart Nederland Zorgscore Herbergier Harlingen

 

Zorgondernemers Herbergier Harlingen
De ondernemers

Sinds 1 februari 2023 zijn wij, Oege en Ludwina Castelein, de nieuwe zorgondernemers van Herbergier Harlingen. Wij zijn opgegroeid in Wartena, een mooi dorpje op 11 km onder Leeuwarden. Wij zijn getrouwd en wonen samen met onze jongste zoon in de Herbergier. Ludwina is verpleegkundige en heeft meer dan twintig jaar ervaring in de zorg, waaronder ook als teammanager. Zorg zit haar in de vezels. Oege is een creatieve ingenieur met een sterk gevoel voor sociaal-maatschappelijke factoren. Samen zijn we een sterk team dat altijd op zoek is naar het hoogst mogelijk welbevinden.

De Herbergier is een formule die bij ons past. We zijn erg blij dat wij onze bewoners een veilig en warm thuis kunnen bieden en samen met het team van medewerkers de zorg en het wonen zo inrichten, zodat het voor de bewoners fijn en vertrouwd verblijven is.

Herbergier Harlingen

Rozengracht 34
8861XZ Harlingen
Friesland
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu