•  

Herbergier Klooster Lage Vuursche

8 maart hebben wij, Leanne en Tjerk-Peter onze nieuwe Herbergier in Lage Vuursche geopend en hebben we de eerste bewoners ontvangen!

Een warm thuis

Met onze herbergier willen wij een warm en veilig thuis bieden aan mensen met geheugen problemen als thuis wonen niet meer vanzelfsprekend is. Onze visie is dat iedereen vanuit haar of zijn eigen unieke levenservaring een zinvolle invulling van de dag verdient. Dit doen we door de bewoners een zo gewoon mogelijke dag te geven, met passende begeleiding. Uiteraard doen we dat samen met onze zorgvuldig uitgekozen medewerkers én met de naaste familie van de bewoners. Graag geven we extra aandacht voor zelfexpressie in de vorm van bijvoorbeeld schilderen, muziek, zingen en dans. We hebben een huishond en later wellicht enkele dieren op het erf (kippen, geitjes, konijnen). Want een dier geeft plezier!

Visie

De basis van onze visie is vanzelfsprekend de essentie van de Herbergier. Wij hebben daar onze eigen waarden aan toegevoegd wat geleid heeft tot onze visie:
Wij zien onze Herbergier als een uitbreiding van ons gezin met 16 mensen met dementie, aangevuld met een team van mensen met een zorghart. 
Dit houdt in dat we, net als in een gezin, samen ervoor zorgen dat iedereen gezien wordt en zo veel mogelijk kan zijn wie zij of hij wil zijn. Dit doen we door oprechte aandacht voor elkaar te hebben en de tijd voor elkaar te nemen. Aandacht is immers het beste medicijn! De mens zien, onthaaste zorg, geen correctie maar connectie en stralend falen zijn kenmerkend voor onze Herbergier.

Een pand met historie

Onze Herbergier in Lage Vuursche is een voormalig klooster van de congregatie van onze lieve vrouw uit Amersfoort. Onderdeel van het klooster is de st Elisabeth kapel. Het gebouw is in 1927 gebouwd en heeft verschillende functies gehad. Sinds 1993 was het onderdeel van het verpleeghuis st Elisabeth. Het heeft een tijdje leeggestaan en is omgebouwd tot twee herbergiers waaronder de onze. Vandaar de naam Herbergier Klooster Lage Vuursche. Het pand is grondig gerenoveerd en uitgebreid om in al onze behoeften te voorzien.

Heeft u vragen?

Wilt u meer weten over onze Herbergier, stuur dan een mail naar info@kloosterlagevuursche.herbergier.nl. We helpen u graag verder!

Zorgondernemers Leanne en Tjerk-peter van den Berg
De ondernemers

Wij zijn Leanne van den Berg, en Tjerk-peter van den Berg. Leanne werkt inmiddels 30 jaar in de zorg, en is een echte bruggenbouwer en teamleider. Tjerk-peter heeft een achtergrond in consulting en projectmanagement. Als zorgondernemers van een Herbergier komt voor ons een wens uit om een groter en direct zichtbare impact en maatschappelijke betrokkenheid in ons werkzame leven te zien. Het kleinschalige karakter van onze zorgonderneming biedt een zeer persoonlijk en direct contact met bewoners, hun naasten en ons team.  Hierdoor blijft de mens centraal staan, en niet de organisatie.

Herbergier Klooster Lage Vuursche

Kloosterlaan 29B
3749 AK Lage Vuursche
Utrecht
Nederland

Er is plek beschikbaar! Geïnteresseerd? Neem contact op:

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris.

Het e-mailadres voor het melden van klachten is: herbergier@meld-het.nu