Herbergier Tilburg na 8 jaar in nieuwe handen

De nieuwe en oude ondernemers van Herbergier Tilburg
Uit de huizen
Jan de Gier

De Herbergier in Tilburg komt in nieuwe handen. Ineke en Raymond Snoeren hebben de sleutel overgenomen van Patrick en Marie-Hélène de Kort en kijken met vreugde uit naar de start van hun nieuwe leven als Herbergier-ondernemers. “We waren verliefd op het concept vanaf het eerste moment.”

Foto: Raymond en Ineke (midden) en de vertrekkende ondernemers 

Beide stellen zitten in de bibliotheek van de Herbergier, gevestigd in een oude school aan de Elzenstraat. “Op deze plek ontvangen we altijd ons bezoek”, vertelt Patrick. “Gesprekken met medewerkers, familie van onze gasten. Dat gebeurt allemaal hier.” Aan de muur bij de ingang prijkt een indrukwekkende fotowand. “Dat is onze ‘Wall of fame’. Het zijn alle mensen die hier sinds 2012 hebben gewoond en inmiddels zijn overleden. 27 mensen.”

Spannende tijd

Raymond en Ineke zitten volop in de voorbereiding van de overname. Ze zeggen hun vertrouwde leven in Rijen gedag en kijken ernaar uit het mooie werk van hun voorgangers voort te zetten. Het stel heeft twee dochters (21 & 19 jaar), waarvan de jongste ook haar intrek neemt in Herbergier Tilburg. “Het komt nu allemaal heel erg dichtbij. Een spannende tijd waarin we elke dag de Herbergier een beetje beter leren kennen.”

Het is een hele omschakeling straks. Voor beide stellen draait deze periode om afscheid nemen en opnieuw beginnen. Op de vraag hoe het vertrekkende stel de laatste weken ervaart, zegt Patrick: “Partir, c’est mourir un peu.” Oftewel: ‘Vertrekken is een beetje sterven’. “Hoe dichterbij het afscheid komt, hoe meer je ziet wat we hier hebben opgebouwd. In de Herbergier zie je continu waar je het voor doet. De zingeving is hier altijd aanwezig. Dat is er straks niet meer.”

‘Verliefd vanaf het eerste moment’

Het is inmiddels bijna een jaar geleden dat de kersverse zorgondernemers op Facebook lucht kregen van de zoektocht naar opvolgers. In februari 2019 bezocht het stel de infomiddag in Herbergier Tilburg. “We waren verliefd vanaf het eerste moment”, weet Ineke nog. “Op de visie, de missie, de manier hoe er hier geleefd wordt met elkaar. En het pand natuurlijk, een prachtig verbouwde oude school. Geweldig.”

Foto: Raymond en Ineke in de huiskamer van Herbergier Tilburg

Ook Patrick heeft de infodag nog goed in het geheugen. “Daar waren ruim twintig mensen aanwezig. Naderhand hebben we met een aantal nog wat gedronken hierboven in onze privé-woning. Raymond en Ineke bleven het langste hangen. Het viel Marie-Hélène en mij toen al op hoe geïnteresseerd ze waren.”

Klussen

En het voorgevoel klopte, tot vreugde van beide stellen. En dan gaat het ineens snel en is de overname officieel een feit. Raymond en Ineke zijn nog druk aan het klussen, nemen elke dag weer nieuwe informatie in zich op en zullen vanaf 1 januari écht hun intrek nemen. Patrick en Marie-Hélène durven voorzichtig te gaan denken over hun toekomstplannen (zie dit recente interview). “Maar eerst even op vakantie.”

[Net als Raymond en Ineke samen klaar voor een uitdaging in de zorg? Ontdek het Herbergier-ondernemerschap op deze pagina en meld je aan voor de infomiddag op 13 februari in Herbergier Steenwijkerwold!]

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!