Ondernemers Herbergier Arnhem verlengen contract

Arjen en Nina tijdens de contractverlenging
Uit de huizen
Jan de Gier

De ondernemers van de eerste Herbergier van Nederland hebben onlangs hun contract verlengd. Voor Arjen en Nina Koenen van Herbergier Arnhem was het een bijzonder moment. “Het is fijn om iets te doen waar je plezier in hebt en waarin je je visie op zorg kwijt kunt.”

Foto: Arjen en Nina (aan het hoofd van de tafel) tijdens de contractverlenging

In 2007 openden de ouders van Arjen - Adriaan en Gherina – de deuren van Herbergier Arnhem.  Echte pioniers die het concept als eerste zorgpaar in de praktijk brachten. In een interview destijds vertelde het stel: “De mensen leven hier op een manier die ze zelf kiezen en prettig vinden. Voor ons is de essentie dat we mensen een goed gevoel geven. Dat ze gewaardeerd en gekoesterd worden.” Het is een visie die bijna 12,5 jaar later nog steeds als een paal boven water staat.

Lief en leed

Arjen en Nina namen het huis in 2013 over nadat Arjen er al enige tijd werkzaam was. “We zijn heel blij om nu door te gaan”, vertelt Arjen na de verlenging van het contract. “Het is iets waar we nog steeds heel gelukkig van worden. Om iets te kunnen doen waar je plezier in hebt en waarin je je visie op zorg kwijt kunt. Het is heel mooi om met onze gasten samen te leven en lief en leed te delen. Om er dagelijks voor ze te kunnen zijn. Dat is heel fijn.”

(tekst gaat verder onder de foto)

De Herbergier in Arnhem is nog altijd een plek waar mensen met geheugenproblemen zoals dementie graag komen wonen. “We hebben veel interesse”, vertelt Arjen. “Iedereen die geïnteresseerd is, heten we ook van harte welkom een kijkje te komen nemen. Dat geldt ook voor verenigingen en scholen. We willen heel graag een open Herbergier zijn omdat we trots zijn op wat we hier doen.”

Vast team in de Herbergier

Arjen en Nina wonen in de Herbergier samen met hun 4 kinderen, waarvan de jongste twee (van 4 en 2 jaar) in de Herbergier zijn geboren. De verlenging was voor iedereen binnen de Herbergier een bijzonder moment - ook voor opa en oma die geregeld even langskomen - en het stel kijkt uit naar wat nog komen gaat. “Samen met een vast team van fantastische medewerkers. Want zij maken het mede mogelijk.”

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!