Ondernemers Herbergier Steenwijkerwold zoeken opvolgers

Zorgondernemerschap
Jan de Gier

Na een bijzondere periode als zorgondernemers van Herbergier Steenwijkerwold, zoeken Wouter Burggraaff en Karin Bootsman opvolgers. “Op 13 februari organiseren wij hier een informatiemiddag voor stellen met interesse”, vertellen ze. “We hebben hier iets moois opgebouwd wat we met trots laten zien.”

Voordat Karin en Wouter aan hun Herbergier-avontuur beginnen, zijn ze beiden al lange tijd actief in de zorg. Zij als verpleegkundige en docent, hij als teammanager in de jeugdreclassering. “De Herbergier geeft je de mogelijkheid om de zorg op je eigen manier in te richten en vorm te geven”, zegt Wouter. “Daar waren we aan toe en het is heel mooi om samen te doen. Tegelijkertijd ook een hele uitdaging. Je bent niet alleen man en vrouw, vader en moeder maar runt ook samen een onderneming met alles wat daarbij komt kijken.”

 

Groot huishouden

Het stel omschrijft hun Herbergier als een groot huishouden waar met elkaar de dag wordt doorgebracht. Een leuke club (ongeveer 28 medewerkers, hun eigen 2 kinderen en 17 bewoners) die naar elkaar omkijkt. Een plek ook waar opleiding en ontwikkeling van het team hoog in het vaandel staat, wat perfect aansluit bij de wens om een brede specialisatie te hebben. “Ook wanneer de zorg intensiever wordt - bijvoorbeeld in de palliatieve fase - willen we er zijn voor onze gasten. En daar moet je wel de kennis en kunde voor in huis hebben.”

‘We zijn echt onderdeel van het dorp. Iedereen kent ons’

De Herbergier in Steenwijkerwold is sinds 2010 gevestigd in een oud schoolgebouw waarin diverse karaktertrekken nog zijn terug te vinden. Het is gelegen middenin de samenleving en de interactie met de direct omgeving is zeer goed. “We hebben heel goed contact hier, we zijn echt onderdeel van het dorp”, vertelt Karin. “Wij hebben een opendeurenbeleid en mensen bellen ons gewoon even op als ze een bewoner zien lopen. Iedereen kent ons.”

Uitgaan van mogelijkheden

Het zorgondernemerschap heeft het stel veel gebracht. “Het heeft ons geleerd om uit te gaan van mogelijkheden. Er kan altijd meer dan je denkt. Onlangs kregen we via een casemanager een vraag binnen om tijdelijk een vrouw op te vangen. Ze was gevallen en kon zo snel nergens terecht. Als Herbergier-ondernemer maak je dan zelf de afweging om het wel of niet te doen. Het geeft je de mogelijkheid om te redeneren vanuit de zorgbehoefte van deze mevrouw, en je niet door allerlei barricades tegen te laten houden.”

Maar datzelfde ondernemerschap heeft het stel ook doen besluiten om vooruit te kijken en toekomstige uitdagingen te omarmen. Zo heeft Wouter als weerbaarheidstrainer een eigen programma ontwikkeld, waar hij verder mee aan de slag zal gaan. “Maar eerst de zoektocht naar opvolgers, om te beginnen op 13 februari bij ons in de Herbergier. Een hele mooie kans om de sfeer te proeven en te ontdekken of het zorgondernemerschap bij je past.”

Aanmelden

Ben jij BIG-geregistreerd verpleegkundige en wil je samen met je partner het verschil maken in de dementiezorg? Neem vrijblijvend contact op of bezoek de infomiddag op donderdag 13 februari in Herbergier Steenwijkerwold en ontdek de mogelijkheden van het Herbergier-ondernemerschap.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!