•  
  •  

Herbergier Steenwijkerwold

Wonen in een huis, deelnemen aan een huishouden

Gewoon een gezellige, leuke dag ervan maken. Dat is wat we doen in onze Herbergier. Samen koffie drinken, een spelletje, met elkaar een wandeling maken. We bewegen, we dansen, we zingen en nog veel meer. We gaan ervoor! Wonen bij ons is deel uit maken. Samen nemen we deel aan een leuk en gezellig huishouden. Aandacht en een individuele benadering; daar staan we voor bij Herbergier Steenwijkerwold. Bij ons draait de zorg om mensen.

Warme en veilige plek

Herbergier Steenwijkerwold biedt kleinschalig wonen voor mensen met dementie. Binnen de Herbergier staat kwaliteit van leven en een menswaardig bestaan voorop. 
We creëren dit aanbod door een warme en veilige plek te bieden waar onze gasten zich thuis voelen, en hun leven kunnen voortzetten zoals ze dat gewend waren. Daarbij zijn aandacht en een persoonlijk benadering belangrijke uitgangspunten. Daar waar het kan willen we beantwoorden aan de persoonlijke behoeften van onze bewoners en zijn/haar partner en familie. Door de nadruk te leggen op huiselijkheid willen we het ‘normale’ zo goed mogelijk verankeren in de zorg voor onze gasten.

Een treffende uitspraak van een bewoner:

"Ik ben er nog lang niet aan toe om in een verpleeghuis te gaan wonen!"

Het Pand

Herbergier Steenwijkerwold is gevestigd in een oude huishoudschool uit 1928. Het gebouw is volledig gerenoveerd voor de huidige functie. De Herbergier heeft een statige uitstraling, maar is tegelijkertijd warm en huiselijk ingericht. Iedere gast van Herbergier Steenwijkerwold heeft de beschikking over een ruime eigen kamer, elk individueel ingericht. Het wonen in Herbergier Steenwijkerwold gaat gepaard met 24 uurs zorg en begeleiding, afgestemd met de gasten en hun familieleden en/of vertegenwoordigers.

De Ligging

Herbergier Steenwijkerwold ligt nabij het prachtige Weerribben gebied. Het licht glooiende landschap biedt een mooi stukje Nederland waar natuur, rust en activiteiten hand in hand gaan. De Herbergier ligt in een woonwijk in het dorp Steenwijkerwold bij Steenwijk (ca. 4 km). Hierdoor bestaan er voldoende mogelijkheden voor bijvoorbeeld een bezoekje aan de plaatselijke markt of het drinken van een kopje thee buiten de deur.

Telefoonnummer Huiskamer: 0521 851278

De ondernemers

Aan Herbergier Steenwijkerwold wordt leiding gegeven door de zorgondernemers Albertha en Henk Zuring. Wij wonen in het privégedeelte van de Herbergier, en bieden samen met een team van verzorgende en verplegende de zorg. Kenmerkend voor een Herbergier is het relatief hoge aantal medewerkers per dienst. Dat zorgt voor de juiste invulling en verhouding tussen de verzorging, begeleiding en indien nodig de verpleging van onze gasten.

Bent u geïnteresseerd in onze Herbergier? Dan zijn we altijd bereid u te ontvangen en welkom te heten. Op afspraak geven we u graag een vrijblijvende rondleiding.

Herbergier Steenwijkerwold

Marienwold 20
8341 PR Steenwijkerwold
Overijssel
Nederland

Heeft u vragen of bent u benieuwd naar onze Herbergier? Neem gerust contact op:
0521-851279 / 06-24258190

Wij vinden het belangrijk dat iedereen zich gehoord voelt, zeker in het geval van onenigheid. Als u ontevreden bent of het ergens niet mee eens bent, laat het ons dan zeker weten. Zo kunnen we kijken of we er samen uit komen.

Voelt u zich alsnog niet gehoord of komen we er onderling niet uit, dan beschikken wij over een klachtenregeling die voldoet aan de vereisten van de Wet kwaliteit, klachten en geschillen zorg. Heeft u een klacht? Dan kunt u contact opnemen met een onafhankelijke klachtenfunctionaris via herbergier@meld-het.nu.