Alle blogs op een rijtje

Blog

Halverwege dit jaar zijn zorgondernemers uit diverse Herbergiers en medewerkers begonnen met bloggen. Deze zorgondernemers klommen in de pen…


‘De bewoner is leidend, niet de agenda’

Het aantal mensen met dementie neemt de komende jaren toe. Volgens Mariët Schilderman – zorgondernemer van Herbergier Olst – is een andere aanpak vereist in de benadering van dementie. ‘‘Zie dementie niet als een bedreiging en focus juist op de uitdaging hoe mensen met dementie hun rol in de samenleving kunnen blijven vervullen.’’

Lees verder >>

‘Over 13 jaar word ik 100’

“Af en toe gaan wij erop uit met de bewoners van Herbergier Bartlehiem. Meestal blijven we redelijk in de buurt, maar deze keer gingen we naar de Keukenhof. Het was half april. De Keukenhof was uit haar voegen gebarsten en stond volop in bloei. Het ideale moment om te gaan”, schrijft Oeds Visser, zorgondernemer van Herbergier Bartlehiem.

Lees verder >>

Verhuizen en opnieuw beginnen

Herbergier Schoonhoven bestaat ruim anderhalf jaar. Een mooie gelegenheid om terug te blikken. Zorgondernemer Jan-Rob Makkenze neemt je mee in de periode die hij met zijn vrouw Ingrid meemaakte in aanloop naar de opening.  

Lees verder >>

'Het leek alsof de rode loper voor mij uitrolde’

Eveline Machielsen is veertien jaar werkzaam in de jeugdzorg-sector. Door de vele regeltjes kan ze niet meer werken vanuit haar hart en er voor de jongeren zijn. Ze raakt opgebrand en neemt ontslag. Nu werkt ze zo’n vier jaar in Herbergier Etten-Leur en blogt zij over haar ervaringen.

Lees verder >>

De vakantiesprint

Vakantie! Een periode om op te laden en te genieten. Zorgondernemers Alrik en Rianne – zorgondernemers van Herbergier Emmen - en zoon Sjoerd gaan dit jaar kamperen in de Provence. Maar voordat het feest kan beginnen, neemt Rianne je mee in de dag voor vertrek.

Lees verder >>

'Een bijzonder gewone dag is juist heel bijzonder'

‘‘Bij een gewone dag, denk je aan een dag die loopt zoals de meeste andere dagen: niks bijzonders. Toch mocht ik de afgelopen vier jaar in Herbergier Etten-Leur ervaren dat een ‘gewone dag’ eigenlijk toch best bijzonder is voor mensen met geheugenproblemen die niet meer thuis kunnen wonen’’, schrijft Eveline Machielsen. Na veertien jaar maakte zij van jeugdzorg de switch naar de Herbergier en blogt zij over haar ervaringen.  

Lees verder >>

Bewoners aan de wandel: 'De buurman schrok zich rot'

In Herbergier Zoetermeer zijn de deuren overdag altijd open. De bewoners hebben de vrijheid om naar buiten te gaan als zij dat willen. Veel bewoners gaan vaak even een stukje wandelen. Soms kan het leiden tot aardige taferelen. Zorgondernemer Martien Groenevelt neemt je graag mee in wat avontuurlijke solo-uitstapjes.

Lees verder >>

Zintuigprikkeling: ‘Welzijn naar een hoger plan tillen’

“Zeker niet om ons af te zetten tegen de reguliere ouderenzorg. Maar juist vanuit de vaste overtuiging dat het ánders kon. Op een andere manier zorg en begeleiding van kwetsbare ouderen met geheugenproblematiek vorm en inhoud geven. En dat begint met anders kijken”, schrijft zorgondernemer Jan-Rob Makkenze in zijn nieuwe blog.

Lees verder >>

Delen: