Herbergier De Maashorst is er klaar voor

Herbergier de Maashorst is er klaar voor
Uit de huizen

De eerste dertien bewoners van Herbergier De Maashorst nemen halverwege oktober hun intrek. Daarmee gaat het avontuur van Cas en Judith van der Sande nu écht van start. Afgelopen zaterdag namen een paar honderd mensen alvast een kijkje tijdens de open dag en eerder al vond de sleuteloverdracht plaats. “Iedereen is ontzettend enthousiast.”

“Het liep continu door”, zo vertelt Cas daags na het succesvolle open huis. “Er zijn zeker een paar honderd mensen geweest, waaronder een aantal van onze toekomstige bewoners. Mensen uit het nabijgelegen buurtschap Zevenhuizen waren in alle vroegte al aanwezig en plaatsten het bord ‘Welkom in onze buurt’ voor onze Herbergier. Geweldig natuurlijk. Dat bord zal er ook staan als de eerste bewoners inhuizen.”

Van Gogh

De bezoekers keken hun ogen uit in de prachtige Herbergier, een nieuw gebouwd pand in natuurgebied De Maashorst, vlakbij het dorpje Zeeland (NB). “Met de tuin gaan we binnenkort nog aan de slag”, vertelt Cas. “Maar verder is de omgeving hier al prachtig. We kijken op een akker vol dahlia’s en chrysanten. Alsof je hier in een Van Gogh-schilderij zit.”

De sleuteloverdracht vond twee weken geleden al plaats na een intensieve bouwperiode. Betrokkenen bij de bouw waren daarbij aanwezig en Cas en Judith spraken daar hun waardering op een bijzondere manier uit. Zo ontving Norbert Cretier, vastgoed coördinator bij De Drie Notenboomen (ontwikkelaar Herbergier-formule) een plastic stethoscoop ‘omdat hij tussentijds altijd een vinger aan de pols hield’. “Ook de mannen van de aannemingsbedrijf Cornelissen zijn we dankbaar. Zij hebben een geweldige klus geklaard en de samenwerking verliep op een bijzonder prettige manier.”

Barsten van de energie

Inmiddels is de echte start nu in zicht. Familieleden zijn de kamers al aan het schilderen en Cas en Judith zetten de laatste puntjes op de ‘i’. “We barsten van de energie en kunnen niet wachten om definitief te beginnen”, vertellen ze in dit artikel van het Brabants Dagblad n.a.v. van de open dag. Op de foto bij het artikel is de onthulling van de naam van het pand te zien, in het bijzijn van burgemeester Marnix Bakermans.

Lees het artikel HIER.

 

In het artikel is ook aandacht voor het opendeurenbeleid: “De deuren zitten overdag niet op slot”, zo staat er. “Bewoners kunnen dus altijd naar de moestuin of de schapen bij het gebouw, een klein ommetje maken, of samen met een van onze begeleiders door de Maashorst wandelen. We willen de bewoners echt een gevoel van vrijheid bieden, het moet als thuis aanvoelen.

Team Herbergier compleet

Na het plaatsen van de eerste vacatures zat het aantal sollicitanten op ruim 80. Na verschillende sessies en gesprekken is daar een team van 25 medewerkers uit gekomen waar Cas en Judith ‘vol vertrouwen mee aan de slag gaan’. “We hebben binnenkort een teamdag met iedereen gepland staan. We vinden het belangrijk om hen zo goed mogelijke mee te nemen in onze visie. Zij zijn straks degenen die de sfeer (mede) gaan bepalen. We kunnen niet wachten met hen te gaan beginnen.”

Bouwtekening De Maashorst

Foto: De bouwtekening is inmiddels werkelijkheid geworden. Op de hoogte blijven kan via www.herbergier.nl/de-maashorst

Net als Cas en Judith klaar voor het Herbergier-avontuur? Ontdek het zorgondernemerschap onder franchise op www.herbergier.nl/zorgondernemer-worden

Delen: