Herbergier Ermelo fietst 24 uur voor Alzheimeronderzoek

Uit de huizen

Medewerkers, familieleden, zorgondernemers en zelfs een bewoner van Herbergier Ermelo fietsen aankomende zaterdag de 2bike4alzheimer estafettefietstocht. ‘‘Nu op de pedalen om later niet te verdwalen’’, luidt het motto. Samen leggen zij 400 kilometer af in 24 uur.

Tijdens Wereld Alzheimer Dag (21 september) en op 22 september fietsen de deelnemers door heel Nederland om geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek. ‘‘Dit is een mooie manier die bij ons past om voor het goede doel wat te kunnen betekenen’’, vertellen zorgondernemers Marjan en Albert van Noort aan Ermelo van Nu. In het dagelijkse leven wordt al veel aandacht besteedt aan beweging in de Herbergier. ‘‘We zwemmen samen, wandelen en fietsen ook samen met bewoners en familie.’’

Opa en kleinzoon op de tandem

In totaal stapt zo'n 15 man op de fiets, waaronder medewerkers, de zorgondernemers zelf en familie van bewoners. Ook betrokkenen van de Herbergier fietsen aankomend weekend mee, waaronder de ergotherapeut. Extra uniek is de deelname van een bewoner. ‘‘Hij gaat samen met zijn kleinzoon op een tandem’’, vertelt Marjan.  

‘‘Er is enorm veel enthousiasme en een drive.’’

De teamcaptain is een dochter van een bewoner. ‘‘Zij heeft veel gedaan om de actie verder te brengen.’’ Het is de eerste keer dat het ondernemersstel aan de sponsorfietstocht meedoet. ‘‘Maar gezien het enorme enthousiasme en de drive om veel geld in te zamelen, zouden we het best wel vaker willen doen’’, vertelt het stel aan Ermelo van Nu.  

Trappen voor dementie

Enkele medewerkers beginnen getraind aan de tocht. ‘‘Maar anderen fietsen op karakter en wilskracht.’’ De deelnemers fietsen vijf afstanden in een route in de vorm van een vergeet-mij-nietje. ’s Nachts wordt er ook gefietst. Dat deel wordt door nachtzusters Anne en Annelies op zich genomen. ‘‘Nachtvlinder trapt voor dementie’’, luidt Anne’s motto op de donatiepagina.

Doneren

In totaal staat de teller momenteel op 140.000 euro. Het fietsteam van Herbergier Ermelo heeft tot nu toe bijna 5000 euro opgehaald. Maar dat kan met jouw hulp altijd meer worden. Wil jij deze toppers steunen en een bijdrage leveren? Doneer dan op de deze donateurspagina van Alzheimer Nederland.

Delen: