Herbergier Nieuw-Vennep ontvangt eerste gasten 9 mei

De Herbergier in Nieuw-Vennep opent op 9 mei
Uit de huizen
Jan de Gier

Nog even en de Margaretha’s Hoeve is volledig omgetoverd tot Herbergier Nieuw-Vennep. Vanaf 9 mei zullen de eerste gasten hun intrek nemen in deze kleinschalige woonvoorziening voor 17 mensen met geheugenproblemen. “Wie interesse heeft is welkom vrijblijvend even contact op te nemen”, vertellen ondernemers Resi & Rogier Vroegindeweij. “We maken graag kennis.”

Ondanks de bijzondere tijden waarin we leven, staat de opening van Herbergier Nieuw-Vennep nog gewoon op de planning. “We kunnen mensen niet massaal uitnodigen voor een officiële open dag”, vertelt het echtpaar. “Maar we willen mensen wel de kans geven om alvast een kijkje te nemen in onze prachtige Herbergier. Daarom is er een video gemaakt die vanaf nu op onze site te zien is (en hieronder). Een virtuele rondleiding als het ware.”

Maak hier kennis met Herbergier Nieuw-Vennep

 

Herbergier Nieuw-Vennep is vanaf mei één van de 44 Herbergiers in Nederland. Ook hier staan twee zorgondernemers aan het roer die – samen met hun team – een warm thuis bieden aan 17 mensen met geheugenproblemen, zoals dementie. Het is een bijzondere herbestemming voor de Margaretha’s Hoeve, een monumentale stolpboerderij.

Duurzame Herbergier

De verbouwing wordt uitgevoerd in samenwerking met Stadsherstel Amsterdam en Herbergier-ontwikkelaar De Drie Notenboomen. “Het wordt een CO2-neutrale Herbergier”, vertelt het stel. “Er is veel rekening gehouden met duurzaamheid bij de verbouwing. Denk aan goede isolatie, een waterpomp en zonnepanelen.”

Foto's: Voor en tijdens de verbouwing. Meer foto's vind je in dit fotoalbum.

TBC-huisje

Ook leuk om te vermelden is het klassieke TBC-huisje dat aan de voorkant staat. Deze is volledig gerenoveerd en weer teruggeplaatst. Het staat op een draaiende schijf, roterend, met de zon mee. Een mooie plek waar de gasten straks van een kopje thee kunnen genieten.”

Integreren in omgeving

Het stel komt uit Steenderen in de Achterhoek, en woont sinds vorige zomer tijdelijk in Haarlem. “We vinden het prettig om alvast te kunnen integreren in de omgeving”, vertelt Rogier. “Dat is vanuit de Achterhoek wat lastiger om te doen. We hebben al veel contacten gelegd in de omgeving en mensen ontmoet. Als de corona-maatregelen voorbij zijn, is het de bedoeling dat we veel met onze gasten buiten zullen zijn. Dan is het fijn dat de omgeving ons alvast kent. Daarnaast vonden we een tijdige verhuizing naar het Westen ook voor onze twee schoolgaande kinderen (een dochter en zoon van 11 en 9 jaar) belangrijk, zodat ze alvast gewend zijn.”

Het starten van een Herbergier betekent voor het stel dat ze straks eigen baas zijn en als echtpaar gaan ondernemen. Resi heeft als verpleegkundige al heel lang affiniteit met ouderen en was daarnaast actief als reizigersverpleegkundige. Rogier is van huis uit econoom in het sociale domein en heeft in die hoedanigheid ook veel kennis van de gezondheidszorg.

Bijzonder gewoon

In hun bestaan als Herbergier-ondernemers hopen ze dicht bij de mensen te kunnen staan, en écht tijd te hebben om aandacht te geven aan de gasten. “Eigen regie voor de mensen vinden we heel belangrijk”, vertelt Resi. “Ben je iemand die van uitslapen houdt, dan kan dat gewoon. We gaan voor het ‘bijzonder gewone’ leven waarin je doet wat je kan. Samen de kippen voeren, samen de aardappels schillen. Met elkaar een plek creëren waar je ook je eigen ouders zou brengen mochten zij zorg nodig hebben.”

Beschikbare appartementen in de Herbergier

Inmiddels zijn er al een aantal mensen die hun intrek zullen nemen in de 16 appartementen. Ook zijn er nog appartementen beschikbaar in de Herbergier. “Wie interesse heeft, nodigen we van harte uit om vrijblijvend contact op te nemen. Meer informatie staat op onze website www.herbergier.nl/nieuw-vennep. Hier staat een fotoalbum op en zeer binnenkort ook het filmpje waar je een virtuele rondleiding kunt krijgen.

Mailen of bellen mag ook: nieuw-vennep@herbergier.nl of 06-15403870

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!