HerbergierVerbindt: best reads 2018

HerbergierVerbindt
Laura van Elst

De lancering van HerbergierVerbindt was het startschot van de talloze kleurrijke verhalen over iedereen in en rond de Herbergier. Welke artikelen zijn in 2018 het best gelezen? Bekijk hier de top 3 best reads.

1. ‘Het gaat hier vaak over de Herbergier’

Aan de Stationsstraat in Ermelo vind je lingeriewinkel Annalien van eigenaren Anja en Corlien. Tot zover niets bijzonders, ware het niet dat Anja en Corlien de zussen zijn van Albert van Noort, samen met zijn vrouw Marjan de zorgondernemer van Herbergier Ermelo. “Je hoort mensen er hier vaak over praten. Het valt iedereen op hoe mooi de Herbergier met de gasten omgaat.”

Het ondernemen zit de familie Van Noort in het bloed, zoveel is duidelijk. Zowel de vader als opa van Albert, Anja & Corlien was ondernemer, dus het is geen wonder dat ook het nageslacht aan het ondernemen is geslagen. “Toen we hoorden dat Albert een Herbergier wilde starten waren we superblij voor hem”, vertelt Corlien. “Een hele uitdaging, maar ook een hele mooie. En dan ook nog eens hier vlakbij, zo’n 100 meter verderop. We vinden het ontzettend leuk om als familie dichtbij elkaar te zijn. 

Lees hier het volledige verhaal >>

Simone en Jerry zijn blij met hun nieuwe leven in de Herbergier.

2. ‘Mensen bloeien op’

Begin april zijn Jerry en Simone Hacketh met hun zorgdroom van start gegaan. Nu telt Herbergier Hazerswoude-Rijndijk 17 bewoners en een gepassioneerd team van 21 medewerkers. ‘‘De omgeving vindt ons een levendige aanwinst’’, vertellen Jerry en Simone enthousiast.

Het stel woont met hun twee dochters en twee zonen naast de Herbergier. ‘‘Wij waren benieuwd hoe dat zou gaan.’’ In het begin vinden de kinderen het soms best lastig. ‘‘Maar ze hebben allemaal hun draai gevonden’’, zeggen Jerry en Simone. Nu komen de kinderen regelmatig in de Herbergier om mee te doen met spelletjes of te kroelen met de pasgeboren kuikens. Zoon Benjamin (8) neemt regelmatig schoolvriendjes mee naar de Herbergier. ‘‘Dan spelen ze soms verstoppertje of zitten ze met de iPad tussen de bewoners. Mooi om die verbinding tussen jong en oud te zien.’’

Lees hier het volledige verhaal >>

3. ‘Trotse huisbakker van Herbergier Schoonhoven’

De bewoners van Herbergier Schoonhoven houden van lekker eten. Daarom zijn zorgondernemers Jan-Rob Makkenze en Ingrid Hopmans vanaf de start in september 2017 op zoek gegaan naar de beste bakker van Schoonhoven. ‘‘Met de bewoners hebben we de lekkerste bakker van Schoonhoven uitgekozen.’’ Bakker Kok is sindsdien de huisbakker van de Herbergier. ‘‘Daar zijn we trots op’’, reageert Sonja Kok, mede-eigenaar van Bakker Kok.

‘‘De medewerkers in de bakkerij zijn zo leuk. Ze maken een praatje met de gasten, kennen hen bij naam en hebben zelfs een bankje voor de gasten neergezet’’, vertelt Jan-Rob terwijl hij door het gezellige centrum van Schoonhoven naar de bakkerij wandelt. Medewerker Anja staat achter de toonbank. ‘‘We voelen ons heel vereerd dat wij tot de huisbakker van de Herbergier zijn verkozen’’, vertelt ze enthousiast.

Lees hier het volledige verhaal >>

Naast het contact in de bakkerij, volgt Anja Herbergier Schoonhoven ook op Facebook.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!