HerbergierVerbindt 2019

HerbergierVerbindt
Laura van Elst

De lancering van HerbergierVerbindt was het startschot van de talloze kleurrijke verhalen over iedereen in en rond de Herbergier. Welke verhalen zijn in 2019 verteld? Bekijk het overzicht hier.

'Humor in de zorg vind ik belangrijk'

Glenn (22) houdt van zorgen en anderen entertainen. Daarom werkt hij met veel plezier als stagiair verzorgende IG in Herbergier Hellevoetsluis. ‘‘De combinatie persoonlijke zorg en humor vind ik belangrijk.’’

Lees verder >>
 

‘De cirkel is rond’

Van alle bewoners van Herbergier Gees kennen Mina (88) en haar dochters Ria en Anneke de historie van het pand het beste. Jarenlang hebben zij in het huis naast de voormalige korenmalerij gewoond en gewerkt. ‘‘Hier werden vroeger de roddels van het dorp besproken’’, vertelt Ria.

Lees verder >>

‘Het gaat erin als koek’

Het ruikt heerlijk in de keuken van Herbergier Vlijmen. Ria Beekwilder staat met een glimlach te koken voor de bewoners. Sinds begin dit jaar bereidt zij elke woensdag de lunch. ‘‘Ik doe het met heel veel plezier.’’

Lees verder >>

HerbergierVerbindt: 'Het gaat erin als zoete broodjes'

 

‘Elk contact is uniek’

Ab Visser werkt graag in de tuin. Daardoor ziet hij regelmatig een oudere dame langs wandelen. ‘’We lachten en zwaaiden altijd naar elkaar. Zij vaak met de krant in haar hand.’’ Hij heeft geen idee dat de vrolijke dame in Herbergier Olst woont. Totdat hij haar op een zondagochtend met haar dochter treft. Het begin van een mooie vriendschap.

Lees verder >>

‘Zingeving krijg je als een enorm cadeau erbij’

“Wow, zo kan de ouderenzorg ook! Ik was totaal flabbergasted”, vertelt Patrick de Kort over zijn eerste bezoek aan Herbergier Arnhem. ‘‘Open deuren, open sfeer en vriendelijke medewerkers. Wat ik daar zag, heb ik nooit meer losgelaten.’’ Nu is hij samen met zijn vrouw Marie-Hélène zo’n 7 jaar zorgondernemer van Herbergier Tilburg. “Zingeving klotst hier over de drempels.”

Lees verder >>

‘Zingen in de Herbergier is een verademing’

Elke woensdagochtend klinken er vrolijke accordeon- en gitaartonen uit de woonkamer van Herbergier Vlijmen. Bewoners dansen, zingen of dirigeren levendig mee op de gouwe ouwen. ‘‘Muziek activeert deze bijzondere mensen. Het leidt altijd tot een mooie lach of een verhaal’’, vertelt muziektherapeute Renske.

Lees verder >>

HerbergierVerbindt: ''Zingen in de Herbergier is een verademing''

 

'Met empathie kan je verbinden'

“Er zit zoveel in mensen met dementie. Dat is indrukwekkend”, vertelt persoonlijk assistent Lon. “Pluk de gouden momenten en kijk naar wat er allemaal nog kan.”  

Lees verder >>

‘Je komt in een warm bad’

Sigurd den Haan wordt zeven jaar geleden gevraagd als vaste huisarts voor de Herbergier in Oostvoorne en kijkt terug op hun duurzame en hartelijke samenwerking. “In de Herbergier wordt van een huisartsbezoek een leuk uitje gemaakt.”

Lees verder >>

‘Je bent nooit te oud om te leren’

Samen gesolliciteerd, samen aangenomen als huishoudelijke hulp. Patricia en Annemiek maken Herbergier Vlijmen vanaf het allereerste begin mee. “We zagen de muren geplaatst worden en de eerste bewoners verhuizen”, vertelt Annemiek. 5 jaar later zijn ze allebei omgeschoold en werken ze met veel plezier als verzorgende IG.

Lees verder >>

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!