Lancering HerbergierVerbindt

Uit de huizen
Laura van Elst

Heugelijk nieuws! Begin september wordt HerbergierVerbindt online gelanceerd. Met dit kleurrijke en multimediale verhalenpalet geven we een gezicht aan verschillende mensen die één ding met elkaar gemeen hebben: ze zijn verbonden aan een Herbergier.

Je kunt een Herbergier zien als een zogenoemd ‘ecosysteem’: een omgeving waarbij mensen afhankelijk van elkaar zijn en met elkaar in verbinding staan. En dat is precies wat een Herbergier in de samenleving realiseert: verbinding maken met de maatschappij. Door de komst van een Herbergier in de omgeving ontstaat er binding en energie in de buurt. Zoals een vrijwilligster van Herbergier Schoonhoven het verwoordde: ‘‘De Herbergier leeft in de buurt.’’

Inclusieve samenleving

Bij de Herbergier draait het om mensen. Kwetsbare mensen die betrokken worden bij de maatschappij. Waarbij taboes worden doorbroken voor een inclusieve samenleving. Daarbij wordt er niet gekeken naar iemands beperking, maar juist naar de mogelijkheden om een steentje bij te dragen aan de maatschappij. Zo toont een Herbergier zijn toegevoegde waarde voor en de impact op mens en maatschappij: waarbij er in kansen wordt gedacht, verbinding ontstaat en iedereen middenin de samenleving staat. Inclusie is een recht, geen overbodige luxe.      

HerbergierhuisVerbindt

Om deze toegevoegde waarde voor mens en maatschappij een gezicht te geven, is HerbergierVerbindt in het leven geroepen. Dit kleurrijke verhalenpalet in de vorm van video, audio sfeerreportages, foto’s en teksten geeft een gezicht aan alles en iedereen in en rond de Herbergier. Het ecosysteem gaat over iedereen die in verbinding staat met het huis en is daarom in de volgende categorieën opgesplitst:

(1) bewoners & hun geliefden

(2) helpende handen

(3) buurt & omgeving

Denk hierbij aan mevrouw Kreder die je in een video rondleidt in haar appartement in Herbergier Reeuwijk, een medewerker die vertelt over werken in een Herbergier en de lokale bakker die dagelijks gasten in de bakkerij ontvangt.

Volgende week meer nieuws over HerbergierVerbindt. 

 

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!