Lichtjestocht Nabbegat bij Herbergier De Maashorst

Lichtjestocht 2023 HB Maashorst
Uit de huizen

Geschreven door Mirthe Lamers, Herbergier De Maashorst

Voor de bewoners en hun familieleden van Herbergier De Maashorst was 12 december 2022 een bijzondere avond. Speciaal voor hen werd een lichtjestocht georganiseerd; een wandeling in het donker langs verschillende verlichte objecten, onder het genot van warme wafels, poffertjes en glühwein.

Op verschillende plekken in het land vinden er rond de Kerstdagen allerlei activiteiten met het thema Licht plaats. “Dit wilde ik ook graag voor de bewoners van de Herbergier organiseren,” aldus student en zorgmedewerkster Mirthe Lamers.

Samen met de leden van het activiteitenteam ging Mirthe om tafel om te bespreken wat ze voor de bewoners van Herbergier de Maashorst zouden kunnen doen. Al snel werd er van alle kanten hulp geboden: het verzamelen van de spullen voor de lichtjestocht kon beginnen! Daarnaast werd er gezorgd voor een koor, hout voor het kampvuur en werd er zelfs een echte Kerstman ingeschakeld.

Na weken van plannen en organiseren kon het versieren, op de avond van de 12e december, beginnen. De tuin van Herbergier de Maashorst werd volgehangen met mooie lichtjes, er werd een wintertafel met een rookmachine ingericht en sfeervolle muziek gedraaid. In het nabijgelegen bos werd het wandelpad ook versierd met talloze lichtobjecten.

De bewoners genoten zodra het ging schemeren van de sprookjesachtige sfeer. Samen met buren, medewerkers en familieleden wandelden ze de verlichte route af. Met een mobiele telefoon als zaklamp bleef iedereen samen ‘op het juiste pad’.

HB Maashorst vuurkorf

Binnen werden warme wafels en poffertjes gebakken en stonden zowel de wijn als de chocolademelk warm op het vuur te pruttelen. Ook hier droegen de bewoners hun steentje aan bij met hulp van enkele buurtbewoners: er werd samen geklopt, geroerd en gebakken!

Na de lichtjestocht werd er op het terras gezongen door een kinderkoor. Samen meezingen met de liedjes en genieten van de chocomel en poffertjes, rondom de aangename warmte van de vuurkorf.

Na afloop vertelden de families hoe ze hun ouders hadden zien genieten. Het is fijn om dit soort momenten samen te kunnen delen in de Herbergier. Zeker met de feestdagen.

“Het idee van Mirthe voor een lichtjestocht sluit perfect aan bij één van de drie kernwaarden van Herbergier de Maashorst; betrokkenheid,” vertelt zorgondernemer Judith van der Sande. “Door het organiseren van de lichtjestocht creëren we verbinding met onze bewoners, medewerkers, de families van de bewoners en onze buren.”

Met dank aan Mirthe Lamers en Judith en Cas van der Sande

www.herbergier.nl/de-maashorst

Delen: