Nieuwe ondernemers Grathem: 'We doen zoveel mogelijk gewoon'

Jeroen en Saskia zijn de nieuwe ondernemers van Herbergier Grathem
Uit de huizen

Jeroen van Sommeren en Saskia Beck zijn nu twee maanden onderweg als de nieuwe beheerders van Herbergier Grathem. Ze wonen er sinds 1 juli samen met hun dochter Babs ‘die graag haar steentje bijdraagt’. De krant Leudal Nieuws nam vorige week even poolshoogte.

Jeroen en Saskia hebben het stokje met veel enthousiasme overgenomen van Jos en Wies Beijers, die de deuren van Herbergier Grathem openden in 2009. “Het heeft ons sociale leven verrijkt”, zo vertelden ze vorig jaar. “Wij hebben genoten en anderen op een zinvolle manier geholpen.’’

Zorg voortzetten

Inmiddels zijn Jeroen en Saskia volop aan de slag om de liefdevolle zorg voort te zetten en genieten daar met volle teugen van. “Het was wel even omschakelen”, zo noteert de krant Leudal Nieuws in een recent artikel. Ze verlieten huis en haard in Dreumel om hun zorgdroom te verwezenlijken in Grathem. Samen met dochter Babs, ‘die graag haar steentje bijdraagt’.

Gewoon

Aan de journalist laten ze weten waar wat hen betreft de Herbergier voor staat: "We doen hier zo veel mogelijk gewoon en dat is – vreemd genoeg- blijkbaar heel bijzonder", vertelt Jeroen. "We laten zien dat zorg ook anders kan. Gasten kunnen gaan en staan waar ze willen, doen zoveel mogelijk zelf en houden, samen met hun familie, de regie over hun eigen leven."

Saskia werkte 28 jaar in de reguliere zorg als verpleegkundige en 'kan de diverse zorgvormen dus goed vergelijken', zo vertelt ze. Jeroen heeft vooral administratieve werkervaring, waardoor het duo elkaar goed aanvult.

Het hele artikel van Leudal Nieuws lees je HIER.

(Foto: 'Dochter Babs draagt graag haar steentje bij', zo staat te lezen in het artikel)

Net als Jeroen en Saskia klaar voor meer zelfstandigheid als zorgverlener? Ontdek de mogelijkheden als Herbergier-franchisenemer op de pagina Zorgondernemer Worden

Delen: