Ondernemers Herbergier Arnhem zoeken opvolgers

Arjen en Nina Koenen zitten aan hoofd van de tafel
Zorgondernemerschap

Arjen en Nina Koenen zijn sinds 2013 de trotse zorgondernemers van de eerste Herbergier van Nederland: Herbergier Arnhem. Met pijn in hun hart hebben Arjen en zijn vrouw Nina besloten om afscheid te nemen van hun Herbergier. Samen met hun gezin hebben ze veel mijlpalen beleefd: “De gasten hebben ons huwelijk meegevierd en bijna al onze kinderen zijn er geboren en getogen." Het zorgkoppel vindt het na 8 jaar zorgondernemerschap tijd om aan een nieuwe fase van hun leven te beginnen, ook om de kinderen weer een andere kant van de wereld te laten zien.

Herbergier Arnhem

Zoete inval

Arjan omschrijft zijn Herbergier als een open en levendig huis: "Dat betekent dat onze deuren altijd open staan. Mee-eten door familieleden of meedoen met activiteiten kan altijd. Normaal gesproken is het dan ook zoete inval in de Herbergier en staat gezelligheid en het samenzijn voorop. Onze gasten bepalen hun eigen ritme. Wij hebben geen haast en gaan mee in het tempo van onze gasten.  Wij vinden het belangrijk dat de gasten hun levensstijl zoveel als mogelijk op de oude voet kunnen voortzetten. Wij houden niet van beperkingen, waardoor onze gasten het gevoel krijgen niet volwaardig meer mee te tellen.”

Stadse levendigheid maar ook natuur

De Herbergier is centraal gelegen in Arnhem, pal achter de Steenstraat in de levendige wijk het Spijkerkwartier. Ondanks de centrale ligging, is de straat zelf heerlijk rustig. Binnen vijf minuten ben je met de bewoners in het centrum. De natuur is om de hoek: de Veluwe, stadstuinen in het Spijkerkwartier en park Sonsbeek zijn allemaal goed bereikbaar.

Wat zoeken wij in toekomstige ondernemers?

Voor het koppel is het belangrijk dat potentiële overnamekandidaten passen bij de huidige cultuur van Herbergier Arnhem. “Wij hopen dat de toekomstige ondernemers eigenzinnig zijn en risico’s durven nemen als het gaat om het welzijn van onze gasten. Dat toekomstige ondernemers een eigen draai geven aan het Herbergierschap is niet meer dan logisch en dat mag!”

Kennismaken met het leven als zorgondernemer? Meld je dan aan voor het eerstvolgende webinar. De presentatie wordt door Herbergier-coach Toon gegeven. Hij begeleidt startende en ervaren ondernemers en kan je alles vertellen over de voordelen van een eigen Herbergier en ondersteuning die je krijgt. Tijdens het webinar is er volop gelegenheid om je vragen te stellen. 

Delen: