Ondernemers Herbergier Tilburg zoeken opvolgers

Geluk aan de dag toevoegen in Herbergier Tilburg
Werken
Jan de Gier

In maart 2012 openden zorgondernemers Marie-Hélène & Patrick de Kort de deuren van Herbergier Tilburg. Nu is het tijd om over de horizon heen te kijken en op zoek te gaan naar opvolgers. Lees hier meer over het leven in Herbergier Tilburg en de kijk op zorg van dit mooie ondernemerspaar. “Onze bewoners helpen een fijne dag te hebben door wat geluk aan die dag toe te voegen.”

De Herbergier is gevestigd in een prachtige oude school uit 1911. Ieder oorspronkelijk lokaal is nu een ruim appartement voor de bewoners en de speeltuin is omgetoverd tot een fantastische stadstuin. “Dus bij goed weer is iedereen buiten!”, vertellen de trotse ondernemers. ”Er wordt vaak gewandeld naar de stad voor een ijsje of kop koffie en de duofiets staat zelden stil.”

Als iemand doordrongen is van de Herbergier-formule dan is het Marie-Hélène wel. Want voordat ze in 2012 haar eigen Herbergier opende met man Patrick, was ze al 4 jaar verbonden aan de eerste Herbergier van Nederland in Arnhem. “Maar nu is het tijd om over de Herbergier-horizon heen te gaan kijken naar een leven hierna.” Klaar met de formule zijn ze echter niet. Patrick: “Ik hoop via onderwijs en coachingsactiviteiten het geweldige Herbergier-gedachtegoed nog verder van dienst te mogen zijn.”

Bijzonder Gewoon: Thuis in de Herbergier

[Herbergier Tilburg is ook te zien in onze Herbergierfilm]

Een goed leven in de Herbergier

In Herbergier Tilburg zijn de zorgondernemers en hun 26 medewerkers (en ca. 25 vrijwilligers) nabij en zorgzaam, en richten zij zich op de relatie met hun gasten i.p.v. op taken. “We herkennen ons in de vraag van de familie: ‘Zie, hoor en ken mijn vader of moeder met dementie’. Een goed leven en waardig sterven, zien we als doel van al onze inspanningen met en voor elkaar.”

Voordat het stel hun Herbergier overdraagt, willen zij eerst een paar gevonden hebben dat het stokje van hen kan overnemen en zich volledig herkent in de visie van de Herbergier. Tot die tijd zullen Patrick & Marie-Hélène blijven doen wat ze altijd al doen. “Steeds méér en wéér willen we ons afstemmen op de bewoners. En hen van daaruit helpen een fijne dag te hebben. Door wat geluk aan die dag toe te voegen.”

Jij de opvolger?

Ben jij werkzaam in de zorg voor mensen met geheugenproblemen en is jouw partner ook 100% zeker van deze uitdaging? Heb je leidinggevende ervaring, ben je BIG-geregistreerd en sta je volledig achter de Herbergier-visie? Ontdek dan snel of jij de opvolger van Herbergier Tilburg kan zijn.

Meer informatie over deze Herbergier vind je op de pagina ‘AANBOD’ op de website van Herbergier-ontwikkelaar De Drie Notenboomen. Via deze pagina kun je je aanmelden voor onze infodag op 27 november in Etten-Leur of direct als kandidaat-zorgondernemer.

Tevens via deze pagina te vinden: de fotoalbums op de website van Herbergier Tilburg: “Deze foto’s geven een goede indruk hoe een dag er uitziet”, vertelt Patrick. “Van alleen of samen, erop uit of juist nìet, buiten of binnen.” Hieronder een voorproefje:

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!