Varende expositie over dementie

Uit de huizen

Op 18 september a.s. vaart de dementie-expositie ‘Venster met verhalen’ uit en doet achtereenvolgens Dokkum, Leeuwarden, Franeker, Sneek en Bartlehiem aan. Aan boord kunstwerken gebaseerd op gesprekken met mensen die van dichtbij te maken krijgen met geheugenproblematiek.

Initiatiefnemer en samensteller is zorgondernemer Oeds Visser van Herbergier Bartlehiem. Hij ging o.a. met familieleden van zijn gasten in gesprek over wat het met je doet als je vader of moeder dementie heeft. De verhalen die uit deze gesprekken zijn voortgekomen waren onder andere al te lezen in zijn columns en zullen ook in het boek te vinden zijn waar Oeds momenteel aan werkt.  

Maar op veel kortere termijn is er de varende expositie 'Vensters met verhalen'. Samen met een illustrator en vormgeefster maakte Oeds 18 kunstwerken/panelen die gebaseerd zijn op interviews die hij heeft gehouden. De expositie in het schip de Eestroom is te zien in de week rond Wereld Alzheimer dag van 18 t/m 22 september; dagelijks van 14.00 - 17.00 uur en 's avonds vanaf 19.30 uur (incl lezing).

Website

Speciaal voor dit project is er de website http://www.venstersmetverhalen.nl/. Hier is o.a. informatie te vinden over de expositie (tijden, aanlegplaatsen, etc) en het boek. Maar we zetten voor de zekerheid de plaatsen en data hierover alvast even op een rij:

  • Maandag 18 september - Dokkum
  • Dinsdag 19 september - Leeuwarden
  • Woensdag 20 september - Franeker
  • Donderdag 21 september - Sneek
  • Vrijdag 22 september - Bartlehiem

Namens Oeds, van harte welkom allemaal!

Delen: