Video: sfeervol wonen in Herbergier Oostvoorne

Uit de huizen
Laura van Elst

De Herbergier biedt mensen met dementie een veilige thuishaven. In een huiselijke en ongedwongen sfeer worden zij omringd met warmte, aandacht en geborgenheid. Dit gebeurt in karakteristieke huizen met open deuren die midden in de samenleving staan. Neem hier een kijkje bij Herbergier Oostvoorne.

Zorgondernemer Margriet en Peter Brands wonen met hun 17 gasten in Herbergier Oostvoorne. De karakteristieke woonboerderij uit 1859 heeft een rijke historie. De riante tuin met genoeg zitgelegenheid is voor iedereen fijn vertoeven bij mooi weer. Binnen de muren van de boerderij heerst een gemoedelijke sfeer. ‘‘We doen de dingen die u thuis ook doet. We kijken televisie, maken een wandeling door het dorp en luisteren graag naar muziek’’, vertellen Margriet en Peter. De Herbergier ligt op vijf minuten loopafstand van het dorpscentrum.

Herbergier Oostvoorne

Wonen met trots

Margriet en Peter hebben zelf een eigen woongedeelte binnen Herbergier Oostvoorne. ‘‘Op deze manier zijn we goed op de hoogte van wat er speelt.’’ Zo kunnen zij samen met een enthousiast team hun ervaring, kennis en creativiteit inzetten om de gasten een fijne oude dag bezorgen.

Herbergier Oostvoorne is een voorbeeld van alle 41 Herbergiers die gevestigd zijn in sfeervolle panden. De huizen moeten een plek zijn waar je met trots woont én werkt. De huizen variëren van een oude melkfabriek tot voormalig klooster. Zo krijgt karaktervol vastgoed een bijzondere herbestemming.

Delen:

Mis niks van de kleurrijke verhalen van de Herbergier

Schrijf u in voor de nieuwsbrief HerbergierVertelt!