Week van Zorg en Welzijn: ‘Elke dag is bijzonder’

Werken

Vandaag start de Week van Zorg en Welzijn om zij-instromers en herintreders te interesseren in een job in de zorg. Daarnaast is het momenteel topdrukte en draaien veel zorgtoppers overuren. Ook in de Herbergier gaat de zorg gewoon door. Daarom willen wij alle zorgtoppers die dag in, dag uit voor hun medemens klaarstaan een dik compliment geven. Elke dag zetten wij  een zorgtopper in het zonnetje die vertelt over werken in de zorg.

Wat maakt werken in de zorg voor jou zo mooi? Die vraag stelden wij enkele weken geleden op Facebook aan mensen die in de zorg werken. Volgens zorgmedewerkers Angèle en Anneke zit het ’m in de kleine, gezellige momentjes. “Geniet van alle kleine momentjes die je mag ontvangen. Hoe klein dan ook.”

Dankbaar

Henriette werkt in Herbergier Emmen als verzorgende IG. Voor haar carrièreswitch werkte zij dertig jaar in de boekhandel. “Vanaf dag één vind ik werken in de zorg geweldig. Ik ga elke dag met plezier naar mijn werk en kom vaak met een big smile naar de overdracht.” Ook zij vertelt dat het in de kleine dingen zit. “Als bewoners tegen mij zeggen dat ze een leuke avond hebben gehad, ga ik met een warm gevoel naar huis. Elke dag is bijzonder.”

Patricia en Annemieke, verzorgende IG in Herbergier Vlijmen, vertellen dat ze van de reuring en gezelligheid houden. “We hebben veel vrijheid om activiteiten te ondernemen. Regelmatig pakken we de bus om met de bewoners in de duinen te wandelen, koffie te drinken bij de Intratuin of ergens te lunchen. Met mooi weer drinken we koffie in de tuin en spelen we een spelletje. Zulke dingen voelen niet als werken.” Ria Harmsen geeft wekelijks stoelyogales aan de bewoners van Herbergier Schoonhoven. Voor haar is elke week een feestje. “Het is zo mooi en dankbaar om te doen.”

Ontdek de persoonlijke verhalen

Deze week staat in het teken van de week van zorg en welzijn. Daarom lichten we elke dag een persoonlijk verhaal van een Herbergiermedewerker of vrijwilliger uit. Blijf op de hoogte via onze Facebookpagina voor de persoonlijke verhalen!

Delen: